esquí

“Organització de 10”

Els corredors de les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira destaquen les perfectes condicions de les pistes de l’Avet i l’Àliga

“Organització de 10”GRANDVALIRA / ÒSCAR RIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira va viure ahir una nova jornada plena d’emocions de les finals de la Copa d’Europa que acull durant tota la setmana. El balanç final en l’àmbit organitzatiu arribarà demà amb la disputa de la darrera cursa, el descens masculí, però al llarg de la setmana els corredors que han anat baixant per les pistes de l’Avet i l’Àliga ja han anat deixant les seves impressions, molt positives, de com s’ha desenvolupat tot. Les condicions adverses de la meteorologia han portat alguna dificultat extra a l’organització, però la ràpida reacció dels treballadors i voluntaris que posen les pistes a punt dia i nit s’ha guanyat els elogis dels esquiadors i de la Federació Internacional.

“Les condicions de la pista estaven molt bé, tota la gent que ha treballat a la pista ha realitzat un gran treball. L’organització és de 10. Tot l’staff tècnic, Andorra... Ha estat perfecte”, va valorar el suís Stegan Rogentin després de gua­nyar el supergegant masculí ahir. Per la seva part, la guanyadora del dia a l’Avet, la noruega Kristine Gjlesten Haugen, va assegurar després del triomf al gegant femení que “la pista m’ha agradat molt, ja que era força tècnica”.

Dijous va ser un dels dies que la meteorologia va provocar més problemes a l’organització, però la reacció va ser excel·lent. “Va ser bàsic avançar el supergagant femení al calendari. Això ens va permetre estar tot el dia anterior treballant amb les màquines a les pistes. Ens ha permès tenir la pista de l’Avet i la de l’Àliga en molt bones condicions”, va explicar el director de cursa, Jordi Pujol, que hi va afegir que “la clau és fer el treball previ, ja que encara que després les condicions meteorològiques no siguin òptimes tenim temps de solucionar-ho”.

Primers punts al sarró

Finalment, ahir va arribar el primer Top-30 andorrà de la setmana, l’objectiu per als esquiadors tricolors. Marc Oliveras va obtenir el 26è millor temps al supergegant d’ahir a l’Àliga, finalitzant a 2’’92 de Rogentin, i sumava cinc punts en una prova que van completar fins a 55 esquiadors. Matías Vargas va ser el següent millor posicionat amb el 47è lloc, mentre que Àlex Rius i Xavi Salvadores van ser 53è i 54è, respectivament. La mala nota va ser a càrrec de Joan Verdú, la principal arma de l’equip masculí de la federació, que novament es va quedar sense poder completar la prova de casa, després d’haver abandonat el gegant dimecres. Tampoc va poder arribar a meta Pol Suárez, mentre que en el gegant femení Cande Moreno va patir un petit ensurt en caure i arrossegar-se per tota la pista, que finalment es va quedar en res més que en un abandonament.

La guanyadora d’aquesta prova, Haugen, va poder transformar el triomf en el títol europeu final empatant a 446 punts amb la seva compatriota Thea Louise Stjernesund. Per la seva part, la victòria en el supergegant masculí de Rogentin li va servir per ser tercer a la general, que va dominar l’austríac Christoph Krenn.

‘Mimi’ s’estrena avui

Avui l’acció continuarà a Grandvalira amb especial atractiu. Mireia Gutiérrez entrarà en acció amb la disputa de l’eslàlom femení (9.30 h primera mànega, 12.30 h, segona) en la que serà una nova oportunitat andorrana de sumar punts. Avui també es disputaran els entrenaments del descens masculí (10 h).

IRINEU ESTEVE ENFILA LA RECTA FINAL DEL CURS

Irineu Esteve va iniciar ahir una de les seves darreres cites de la temporada de fons amb la disputa de la primera cursa de les finals de la Copa d’Europa a l’estació catalana de Baqueira-Beret. Es tractava d’un pròleg d’1,6 quilòmetres, una prova poc favorable per a l’andorrà, en la qual va ser 25è. Per la seva part, Carola Vila, que disputava la prova júnior d’1,4 quilòmetres, va acabar 21a. Avui, Esteve i Vila disputaran els 15 i 5 quilòmetres clàssics, respectivament.

tracking