ACB LLIGA ENDESA

Que no pari la festa

El MoraBanc Andorra vol fer història amb la sisena victòria consecutiva en Lliga Endesa, una fita que mai ha aconseguit

Que no pari la festaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra pot fer història aquest migdia a Sevilla si supera el Reial Betis Energia Plus a San Pablo, i és que mai en cap de les vuit temporades en què el club ha militat a la Lliga Endesa ha aconseguit encadenar sis victòries de manera consecutiva. La de l’altre dia a Tenerife va igualar la marca de cinc triomfs seguits que datava de l’anterior època a la màxima categoria del bàsquet espanyol, i ara els de Joan Peñarroya poden batre aquesta marca tot i que el tècnic egarenc va admetre que no és una cosa de la qual estiguin pendents al vestidor: “no ho hem parlat. En tenim cinc, i ja és una fita molt important, no només pel club, perquè aconseguir-ne cinc seguides en aquesta competició no és fàcil. Anem darrere la sisena, però sense donar-li més importància”.

En tot cas, el rival no ho posarà gens fàcil. El Betis arriba amb la moral alta després de guanyar un duel directe per la permanència contra la Penya, i tot i ocupar llocs de descens, Joan Peñarroya no se’n refia i va destacar la capacitat anotadora del rival, assegurant que “no han aconseguit una línia constant en el seu joc, però té grans individualitats, i jugadors de primer nivell a la nostra competició com ara Kelly, Golubovic, Nelson o Schilb, i ara fitxen Booker”, i va afegir que “és un equip amb molts punts que poden generar els seus jugadors del no-res. Hem de tenir una concentració defensiva molt important perquè fins i tot fent bones defenses ells tenen la capacitat d’anotar”. Tot i això, el tècnic va deixar clar que “anem amb aquesta intenció de fer un bon bàsquet, tenir equilibri, i intentar fer un bon resultat”.

La situació a la taula del rival (penúltim), i que només hagi guanyat un partit dels últims set pot presumir un matx assequible, però res més lluny de la realitat per a Peñarroya: “en aquesta competició no hi ha partits fàcils, és la lliga nacional més important d’Europa, i si no jugues al teu nivell no guanyes ningú. Si això ja els passa als equips grans, imagineu a nosaltres”.

Des de Sevilla, el tècnic Óscar Quintana (que va substituir Alejandro Martínez a meitat de la temporada) va destacar que “serà molt important el balanç defensiu i el rebot per no concedir cistelles fàcils”, i va remarcar que “els últims fitxatges del MoraBanc Andorra els han donat versatilitat i seguretat en defensa”. Per últim, l’entrenador dels verd-i-blancs va assegurar que “hem de ser més constants en el joc per intentar generar una bona comunió entre equip i afició”.

ESTAT FÍSIC

Pendents de les molèsties d'Albicy, Diagné i Stevic

ANDORRA LA VELLA. “Hem tingut alguns problemes de més aquesta setmana amb l’Oliver, en Moussa i l’Andrew”. Aquestes van ser les paraules de Joan Peñarroya quan va ser preguntat per l’estat físic de la plantilla de cara al duel d’aquest migdia en front del Betis. Tot i les molèsties que han arrossegat els interiors i el base francès, tot apunta que tots tres podran jugar al Palacio de los Deportes de San Pablo i que el tècnic egarenc tindrà a disposició tota la plantilla (exceptuant la baixa de llarga durada de Burjanadze) per al matx d’avui.

tracking