BTT

Grau Roig acull la primera 'Snowbike' Grandvalira

És una cursa de bicicletes sobre neu en un traçat de gairebé 19 quilòmetres i 679 metres de desnivell positiu

Grau Rogi acull la competició Snowbike Grandvalira

El sector de Grau Roig de Grandvalira acollirà aquest diumenge la primera prova de bicicletes sobre neu amb la disputa de la Snowbike Grandvalira, una cursa de 19 quilòmetres, i amb 679 metres de desnivell positiu i negatiu. Des de l’organització esperen una trentena de participants, una xifra que “seria una bona participació”, segons va manifestar el director d’Esports de Grandvalira-Saetde, que va recordar que les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia que se celebri la carrera. La prova tindrà dues categories, una amb bicicletes elèctriques, i una altra amb Fatbikes, bicicletes de muntanya normals amb rodes d’un gruix superior per afavorir l’adherència a la neu. A més, els participants que no disposin de bicicleta, podran llogar-ne directament una a Grau Roig. L’inici de la cursa serà al circuit d’aventura de motos de neu, el recorregut travessarà una part de la zona de pistes, i seguirà pel pla de les Pedres, el llac de Cubil i Serrat Pinós fins a tornar al punt de sortida on finalitzarà la prova. El director d’activitats de Grandvalira-Saetde va assegurar que “un 60 o 70% del circuit passarà per zones no trepitjades, i els maquinistes hi estan entrant aquests dies per tenir la neu el més compacta possible”.

Aquest tipus de prova és habitual a nivell dels Alps, però molt poc a nivell dels Pirineus, i segons va assegurar Dani Buyo “és una disciplina nova, i valorarem si es pot establir dintre del nostre calendari d’activitats en el futur”.