ACB LLIGA ENDESA

Cinquena victòria seguida del MoraBanc

El MoraBanc es corona a la pista de l’Iberostar quallant un tros de partit amb l’objectiu d’aferrar-se al play-off

Cinquena victòria seguida del MoraBancACB Photo / A. Pérez

Creat:

Actualitzat:

Després de quasi tres setmanes, el meló continua fresc i, sobretot, bo i amb un sabor encara més brutal que el 21 de gener, quan es va comprar en el triomf per 102 a 92 davant el Futbol Club Barcelona Lassa. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra es va imposar ahir no només a l’Iberostar Tenerife, sinó també a l’aturada de la Lliga Endesa per la Copa del Rei i la segona finestra FIBA. Sense cap mena de dubte un triomf de conjunt gran i més tenint en compte que aquest curs només havien assaltat el Santiago Martín Arena el València Basket i el Reial Madrid.

Abans que comencés aquesta temporada, un dels capitans dels andorrans, Oliver Stevic, feia incís en la importància de fer un pas endavant en els xocs a domicili. I certament aquesta campa­nya la plantilla s’ho ha pres al peu de la lletra i s’ha guanyat, sobre el parquet, anomenar-se pel bon estat de forma actual la tricolor mecànica. Tot rutlla. Els homes de Joan Peñarroya es van adjudicar el cinquè èxit consecutiu i d’aquesta manera van igualar el rècord de l’entitat a la primera etapa ACB. Diumenge vinent, també a fora (12.30 hores), contra el Reial Betis Energía Plus, tindran l’oportunitat de superar aquesta fita i tornar a escriure una gran pàgina a la història de l’esport andorrà.

Per haver superat els de Santa Cruz de Tenerife els del Principat refermen la seva candidatura per convertir-se en carn de play-off i lluitar pel títol. S’aferren a la vuitena plaça de la classificació amb un triomf de marge respecte als de Fotis Katsikaris i els passen pel damunt quant al bàsquet average particular, per tant, el valor és doble. A l’inici del matx es van palpar nervis per les dues parts i el més important és que el MoraBanc Andorra no es va deixar ni molt menys intimidar i, entre d’altres, però bastant per aquest motiu, va anar creixent sistemàticament a mesura que passaven els quarts. El col·legiat de l’Era Campo Atrás, Daniel Hierrezuelo, i companyia van prendre protagonisme amb un llistó qüestionable durant la primera meitat en relació amb les faltes, arran que al descans els locals en duien 11 de comeses per 18 dels visitants. No obstant això, val a comentar que posteriorment van realitzar el que no hauria de fer mai aquest gremi, que és la compensació. Amb l’electrònic 35 a 38 els tricolors van entendre que els quedava una titànica feina per endavant i novament van interioritzar la imatge corporativa d’aquest any, és a dir, el peixet tricolor amb aleta de tauró.

Jaime Fernández i Andrew Albicy des de la direcció de joc van estar sublims, mentre que Landing Sanè i Vlado Jankovic es van mostrar el primer encertat en el tram clau i el serbi de forma més regular amb intervencions letals al contraatac i defensivament (69 a 78). La cara menys amable va succeir entre Peñarroya i Moussa Diagne, que van protagonitzar una tensa discussió i l’egarenc va treure ferro tot dient que “Moussa ha fet un partidàs”.

LES CLAUS

La ratxa

El morabanc afrontava aquest partit en un gran estat de forma amb quatre triomfs seguits i això va ajudar els tricolors a encarar la complicada cita amb la confiança necessària.

‘Tot rutlla’

Els del principat van mostrar-se damunt del parquet del Santiago Martín Arena impecables, tant en l’aspecte ofensiu com el defensiu, i la majoria de jugadors van donar la talla.

La calma

En el tram final la plantilla andorrana va realitzar fantàsticament la tasca més complicada, és a dir, saber gestionar l’avantatge. Jaime, Albicy, Sanè o Jankovic van esdevenir claus.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Tenim equip per ser ambiciosos”

L’entrenador del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Joan Peñar­roya, va aparèixer ahir a la sala de premsa del Santiago Martín Arena potser amb la ment una mica encara en l’esbroncada que va protagonitzar juntament a Moussa Diagne. En qualsevol cas, l’egarenc va deixar-ho de banda per treure pit pel conjunt que dirigeix tot dient: “Hem d’estar contents i tenir ambició, perquè tenim equip per ser-ho.” Pel que fa al que es va veure al parquet de l’Iberostar Tenerife va deixar clar quant al full de ruta que van seguir els jugadors que havien parlat “de tres situacions per dominar, el rebot, controlar l’esquena després de les penetracions dels seus bases i no permetre’ls anotar en transició”.

Tres requisits que els del Principat van complir amb escreix i, per exemple, en relació amb el rebot en van capturar quatre més que l’Iberostar (34 a 38), fet que, òbviament entre molts d’altres, els va servir per aconseguir una màxima diferència en el marcador de més 17 punts respecte als del tècnic Fotis Katsikaris. A més, Peñarroya va manifestar que “en atac hem triat les millors opcions davant la segona defensa més bona de tota la Lliga Endesa”.

EL RIVAL

Fotis Katsikaris, Entrenador de l'Iberoestar Tenerife

“L’equip s’ha mostrat força irrecognoscible”

Va aparèixer ahir a la roda de premsa capcot per la derrota i, sobretot, perquè es va produir davant un rival directe per la lluita de cara a disputar el play-off de la Lliga Endesa. Precisament per aquest motiu, Katsikaris no va tremolar per dir que “l’equip s’ha mostrat força irrecognoscible”, i hi va afegir que “ens tocarà patir, però estic segur que ens recuperarem”. Mentre que sobre el matx d’ahir va comentar que “el MoraBanc ens ha castigat cada error que hem comès”.

EL JUGADOR

Jaime Fernández, Base del MoraBanc

“Ha estat un dels millors”

Don Jaime no va dubtar a comentar ahir que “ha estat un dels millors partits de la temporada”, i hi va afegir que “en defensa ens hem mostrat realment bé i gua-nyar aquí és doble, perquè lluitem contra ells pel play-off”.

Vlado Jankovic, Aler del MoraBanc

“Estic content de tornar”

El jugador serbi va complir anys dissabte a Santa Cruz de Tenerife i ahir es va autoregalar una gran actuació sobre la qual va exposar: “Estic content d’haver tornat després de la febrada que vaig patir. Hem tingut temps per preparar el xoc.”

Cinquena victòria seguida del MoraBanc

tracking