esports de neu

Lluís Marín pateix una commoció a la Molina arran d'una forta caiguda

Un rival topa amb l’andorrà, que ha
de ser evacuat amb una ‘barqueta’

Lluís Marín pateix una commoció a la Molina arran d'una forta caiguda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mala sort sembla no tenir pietat amb Lluís Marín. Després de la caiguda provocada per una errada d’un rival als Jocs Olímpics de Pyeongchang fa un parell de setmanes, l’andorrà va tenir ahir la mateixa mala fortuna a les finals de la Copa del Món de la Molina, però aquesta vegada la caiguda va ser més forta. El surfista de neu va córrer en la tercera sèrie dels vuitens de final amb l’austríac Alessandro Haemmerle, que va guanyar la sèrie i la Copa del Món, l’espanyol Laro Her­rero i l’itàlia Lorenzo Sommariva. Mentre aquest darrer i el del Principat lluitaven per la segona posició, l’italià va tocar la taula de l’andorrà per darrere després que Marín l’avancés, fet que va provocar una forta caiguda del rider del Principat.

A conseqüència d’aquest accident Marín no va poder acabar els vuitens de final i va ser evacuat de la pista amb barqueta amb una commoció. La competició fins i tot va estar uns instants aturada. Posteriorment, Marín va ser acompanyat pel seu staff des de l’estació catalana fins a l’hospital de Puigcerdà, on es va sotmetre a diverses proves. Aquestes van descartar qualsevol trencament a l’espatlla, tot i que l’andor­rà haurà de passar més proves quan torni a Andorra, una vegada les inflamacions que tenia per l’impacte i l’estrès del moment hagin baixat.

La propera cita del calendari de la Copa del Món és el cap de setmana vinent a Moscou i ahir encara es desconeixia si Marín hi podria participar, així com en la cita que hi ha programada per d’aquí a dues setmanes a Veysonnaz (Suïssa), l’última de la temporada. No obstant això, tenint en compte que va patir una commoció, les probabilitats que pugui ser a Moscou són poc elevades. La intenció de la federació és que es faci les proves a Andorra al més aviat possible per saber l’abast de les conseqüències.

JOAN VERDÚ ES QUEDA A 12 CENTÍMETRES DEL PRIMER TOP-30 A LA COPA DEL MÓN

Joan Verdú va signar ahir un excel·lent resultat al gegant de la Copa del Món de Kranjska Gora (Eslovènia) després de fregar la que hauria estat la seva primera segona mànega en el circuit mundial, amb només 22 anys. L’esquiador andorrà va completar la primera mànega amb un temps d’1’15’’16, un registre que el va deixar a només 12 centèsimes del 30è lloc. Verdú va situar-se en alguns intermedis de la prova en el 25è lloc, però finalment a meta va ocupar la 32a posició.

“He esquiat molt bé, sobretot al principi, on era més complicat. És veritat que a la part baixa m’ha faltat una miqueta de físic potser”, va valorar Verdú després de la cursa de la Copa del Món. Malgrat la mínima diferència que el va separar del Top-30, l’andorrà es volia quedar amb el més positiu. “Fa molta ràbia perquè no és res, però és molt positiu perquè cada vegada estic millor. Estic competint bé i penso que anirà bé de cara al final de temporada i de cara a l’any que ve”, va indicar. El tècnic, Yago Antes, també es va mostrar satisfet pel resultat. “És la vegada que més a prop hem estat del Top-30, sobretot pel dorsal. Ara mateix el Joan té molta confiança”, va celebrar el tècnic.

Vila, a l’OPA júnior

Per altra banda, en fons, ahir Carola Vila va ser 19a als 10 quilòmetres clàssics de l’OPA júnior, a Cogne (Itàlia), on avui disputarà una altra prova.

tracking