reportatge

Les pretemporades culers

L’arxiu comunal d’Andorra la Vella recupera fotografies de les estades estiuenques del Barça al país, entre el 1983 i el 1987, amb les mítiques cares de Maradona, Lineker, Schuster o els entrenadors Menotti i Venables.

Les pretemporades culersCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actualment Andorra és un dels destins preferits per a molts equips professionals de diferents esports per dur a terme una bona preparació, després dels excessos durant les vacances d’estiu, per encetar una nova temporada de reptes esportius. A més, s’organitzen un munt de campus dirigits als més menuts que triomfen pels esquers de les cares conegudes que fan visites i/o Clínics, mentre la canalla queda bocabadada.

El Futbol Club Barcelona fa força temps va ser pioner a l’hora de fer stages de pretemporada. Entre el 1983 i el 1987 el Principat va convertir-se en la seu del Barça i l’arxiu comunal d’Andorra la Vella publica per aquest mes de març informació al respecte i diverses fotografies i retalls dels diaris esportius Mundo Deportivo i Sport espectaculars, amb Diego Armando Maradona, Bernd Schuster, Gary Lineker, Mark Hughes, els entrenadors César Luis Menotti o Terry Venables i el pre- sident Josep Lluís Núñez, entre d’altres.

Tots aquests noms es van anar deixant caure per les muntanyes del país dels Pirineus entre els anys comentats i lògicament atreien moltíssims aficionats andorrans. Aleshores el Futbol Club Andorra militava a la segona divisió B de la lliga espanyola i ambdues entitats van disputar amistosos. L’atenció mediàtica que despertaven era brutal, sobretot perquè l’FCB no era, com ara, una bombolla hermètica. Les estades es van acabar amb l’ar­ribada, el 1988, del gran Johan Cruyff a la banqueta barcelonista.

tracking