esquí i surf de neu forapista

Volen allargar el vincle

El Freeride World Tour aterra per quart any a Andorra amb la disputa de la tercera prova del circuit mundial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més Andorra es converteix en capital mundial del forapista, tant en esquí com en surf de neu, i ho farà com a mínim fins al 2020, després del contracte triennal que s’enceta enguany. Encara hi ha temps fins que acabi el vincle, però des del domini d’Arcalís de Vallnord, des d’Andorra Turisme i des del comú d’Ordino hi ha el clar objectiu d’allargar-lo i seguir rebent els millors riders del món durant molts anys.

Segons va explicar ahir David Ledesma, responsable de màrqueting d’Arcalís, durant la presentació de la cita d’enguany, “ens agradaria fer de la prova d’Andorra del FWT un clàssic”. També hi ha la mateixa predisposició des d’Andorra Turisme, tal com va reconèixer el director comercial, Joaquim Tomàs, que va assegurar que “hi ha la voluntat de fer l’etapa el més longeva possible i no hi hauria d’haver problemes per prorrogar el conveni”. I aquesta predisposició no ve només de la part andorrana, des dels responsables del Freeride World Tour, el director general, Julian Hess, també va admetre que tenen “l’objectiu de fer de la competició de Vallnord-Arcalís tot un clàssic com, per exemple, a Suïssa”, i és que el país helvètic fa 23 anys que rep el circuit mundial.

Els contractes entre el Freeride World Tour i les diverses seus són sempre de tres anys, i és a partir de la realització del segon any de competició que es comencen els contactes per analitzar una futura continuïtat. En el cas d’Andorra, els representants van admetre ahir que aproximadament d’aquí a un any, quan ja s’hagi celebrat la cita del 2019, s’iniciaran les converses a la recerca de la renovació de l’acord per més enllà de l’any 2020.

Retorn mundial

El Freeride World Tour arribarà al país per quart any i des del domini d’Arcalís ja comencen a recollir els primers fruits. David Ledesma va afirmar que “estar en aquest circuit és vital per posicionar Vallnord-Ordino Arcalís i Andor­ra en mercats de referència”, i va agregar que “renovar el vincle és estratègicament molt important perquè vincular-te a una marca com aquesta fa que després et coneguin a tot arreu”. Per últim, va destacar que “ja hem rebut agències i particulars orientats a productes de forapista, i ens coneixen a llocs com els Estats Units, el Japó, Espanya o França”.

En aquest sentit, Joaquim Tomàs, d’Andorra Turisme, va refermar que estan “convençuts de seguir perquè l’esdeveniment provoca un retorn mediàtic que ajuda tant la parròquia d’Ordino com l’estació de Vallnord-Arcalís o tot el país”.

Participants de ‘casa’

Amb la lesió de Dani Fornell el cap de setmana passat, la cita d’Arcalís queda òrfena d’andor­rans però amb dos riders molt vinculats al país. D’una banda, hi haurà l’aranès Aymar Navarro, que va declarar que “és un plaer tornar a la meva segona casa, perquè ja són molts anys junts fent grans coses”. Va pujar al podi l’edició del 2017 del Freeride World Tour de Vallnord i enguany té una invitació per poder fer tot el circuit mundial complet. Pel que fa als seus objectius a casa, va manifestar que “intentaré acabar entre els deu primers, tinc confiança, ganes i motivació”. A més, hi va afegir que “aquí, a Ordino, tindré amics i familiars, i això sempre ajuda una mica”.

L’altre representant de casa serà Thomas Reich, que va admetre que està “molt content i feliç, aquest és un somni complert perquè és al que aspirava i és una bona oportunitat”.

L'ORGANITZACIÓ ESTÀ PENENT DEL TEMPS PER FIXAR LA DATA DE CELEBRACIÓ DE LA PROVA

Una de les particularitats del forapista és que la data concreta de celebració de la prova s’estableix en funció de les condicions meteorològiques. Per a la prova de Vallnord-Arcalís la finestra de dies disponibles s’allarga entre avui i dimecres vinent i els organitzadors estableixen el dia definitiu de la cursa un cop analitzada la situació del temps.

A falta de confirmació oficial, els responsables del Freeride World Tour ho decidiran avui al migdia i la possibilitat que té més números és que la competició s’acabi celebrant demà. En cas que no sigui així, l’altra gran possibilitat seria que la prova es fes diumenge, ja que les previsions per dissabte fan esperar unes condicions més complicades.

Volen allargar el vincle

Una operària col·locant un cartell publicitari del Freeride World Tour sota la neu.

tracking