Olimpisme

Punt final als Jocs amb les expectatives complertes

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, valora positivament la cita olímpica i destaca els papers de Verdú i Esteve

Punt final als Jocs amb les expectatives complertes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Pyeongchang van posar ahir el punt final després de 16 dies de competició amb la cerimònia de cloenda que es va celebrar a l’estadi olímpic de la ciutat de Corea del Sud. Un dels protagonistes de la cerimònia va ser Irineu Esteve, que va repetir el seu paper de la inauguració i va ser el banderer de la delegació andorrana.

Amb la cita olímpica finalitzada, és temps de fer balanç del pas d’Andorra per Pyeongchang. Pel director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, Carles Visa, “el balanç general dels Jocs és que complim amb les expectatives, en el sentit que a vegades estem en l’objectiu d’acabar en el Top-30 i en d’altres hem demostrat clarament que no hi estem gens lluny”, a més, va afegir que “només una grip i una caiguda, a conseqüència d’un impacte extern, ens han allunyat del que podien haver estat uns molt bons Jocs per a la delegació andor- rana”.

Pel que fa a les valoracions particulars, Visa va assegurar que “la participació del Joan Verdú i de l’Ireneu Esteve ha estat molt bona, i si som capaços de continuar treballant en la bona direcció, poden arribar als pròxims Jocs Olímpics amb clares opcions de fer grans resultats”. Sobre Marc Oliveras va afirmar que “ha realitzat una actuació molt digna tenint en compte que el seu punt de partida segurament era el menys favorable per complir amb els objectius”, i en referència a Mireia Gutiérrez, va declarar que “l’expectativa era estar més endavant, però ateses les circumstàncies [va estar afectada per una grip els dies abans de la competició] sortim amb una 30a posició que considerem molt ben lluitada”. Per últim, sobre Lluís Marín va admetre que “la sensació que ens queda d’impotència i frustració és total”.

Pyeongchang ja és passat, i el futur és Pequín 2022. Pel director tècnic de la FAE, “toca continuar treballant, construint i millorant perquè els nostres atletes siguin més eficaços”, i va agregar que “esperem que d’aquí a quatre anys un objectiu ja consolidat posicioni els esportistes andorrans dins del Top-30 mundial”.

LLUÍS MARÍN, SEGON DE NOU A LA FIS D'ARCALÍS

Lluís Marín va ser segon a la cursa FIS celebrada a Arcalís, per darrere del gal Leo Le Ble, mateixes posicions que a la prova de dissabte. A més, Francesc Xavier Matas va acabar el 22è i Guillem Fernàndez el 23è. A la prova femenina, Estel García va finalitzar en 8a posició, Júlia Pasquet va ser 9a i Clàudia Farrero 12a.

En esquí alpí, Albert Pérez va ser 27è al gegant FIS de Les Menuires, on Àlex Rius, Àxel Esteve i Xavi Salvadores no van poder acabar.

tracking