Automobilisme

Xevi Pons es fa amb el lideratge de les Crèdit Andorrà GSeries

Xevi Pons es fa amb el lideratge de les Crèdit Andorrà GSeries

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Crèdit Andorrà GSeries han tornat aquest cap de setmana amb una doble cita que ha situat Xevi Pons com a líder de la categoria GS1, a falta de només una prova per al final del campionat, després d’aconseguir dues segones posicions a les dues curses celebrades al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa.

L’espectacle va iniciar-se divendres a la nit amb la disputa de la G3, que es va haver d’anul·lar pel mal temps el passat dia 10. El clar dominador d’aquesta mànega va ser José Roger, que ja a la sessió de qualificació va marcar el millor temps per davant de Xevi Pons i José Antonio Suárez. Roger va seguir sent el més ràpid a la Super Especial, on va finalitzar per davant de Fernando Roger i de Manel Guiral, amb els dos primers del campionat, Carlos Ezpeleta i Xevi Pons endarrerits en la cinquena i desena plaça. A les finals es va mantenir la tònica, i José Roger va imposar-se a la Final A, superant Manel Guiral i Pedro Font. Pel que fa a la final B, Xevi Pons va guanyar Carlos Ezpeleta després d’avançar-lo a pocs girs per al final.

Ahir al matí va ser el torn de la GS4, que va tenir color càntabre gràcies al triomf del pilot resident del Mundial de ral·lis, Dani Sordo, que es va proclamar vencedor de la quarta mànega amb 43 punts, pels 40 de Xevi Pons i els 32 de Pedro Font. Sordo va dominar des del començament, i va fer-se amb el millor temps a la qualy, seguit per Pons i Marc Gutiérrez. Ja a la Super Especial, Xevi Pons va ser el millor per davant de José Roger i Sordo.

Un cop a les finals, Carlos Ezpeleta va adjudicar-se la Final B per davant de Xevi Pons, que liderava la cursa quan es va haver d’aturar per culpa de l’accident de José Maria Roger. Pel que fa a la Final A, la va dominar de principi a fi Dani Sordo, que se la va adjudicar per davant de Pedro Font i Isidre Loan.

Amb aquests resultats, la classificació general de les Crèdit Andorrà GSeries ha tingut un canvi, i ara el líder és Xevi Pons amb 144 punts, per davant de Carlos Ezpeleta amb 130 i José Roger amb 125, quan només falta la GS5 que es farà dissabte vinent.

D’altra banda, entre ahir a la nit i aquest matí se celebraran les G3 i G4 a la categoria GS2, on hi ha igualtat màxima entre Edgar Montellà i Miquel Socias al capdavant de la classificació amb 71 punts cadascú. Tercer és Dani Consuegra, amb 61.

tracking