Esquí de muntanya

Rècord de participació i de temps a l'Skimo6

Avui, segona part a l’Skimo10 pendents de la pujada de temperatures

Rècord de participació i de temps a l'Skimo6JORDI PICART / ANDORRA SKIMO

Rècord de participació i de temps en la tercera edició de l’Skimo6, que aquest any fa un pas de gegant en el seu creixement, no només pel nombre de corredors que hi prenen part i el ressò que té, sinó per la segona etapa que s’afegeix. Uns 650 corredors van prendre la sortida a Naturlandia de la prova de 30 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu, la qual van acabar primers el català Pere Rullan i l’italià Filippo Beccari. A càrrec seu va anar el nou rècord de la prova, de 3 hores 00’34’’, superant el de 3 h 24’ de Xavi Areny i Joan Albós de la primera edició. A més, Rullan va revalidar el triomf de l’any passat, però canviant de parella, i polvoritzant també el seu temps de l’any passat, de 3 h 40’.

En categoria femenina, la victòria es va quedar a casa amb la primera posició final de Sophie Dusautoir i Marta Riba, mentre que en la categoria mixta, el duo format pels excorredors de la Federació Andorrana de Munta-nyisme, Jaume Planella i Inka Bellés, van ser els vencedors a la línia d’arribada de Grau Roig.

Tots ells, juntament amb uns 300 participants més que avui han acumulat 30 quilòmetres a les seves cames, prendran part demà en la primera edició de l’Skimo10, la segona etapa d’aquesta particular prova d’esquí de muntanya, la principal novetat de l’Andorra Skimo d’enguany. Uns 40 quilòmetres i quatre refugis separaran Grau Roig d’Ar- calís, els punts de sortida i d’arribada. L’organització estava pendent ahir de la pujada de temperatures que podria provocar que la neu es fongués per la vall de Rialb, per la qual han de passar els corredors. En cas que aquesta opció es doni, la cursa s’aturaria al refugi de Sorteny. No obstant això, tot apunta que els primers classificats puguin arribar a Arcalís, ja que a l’hora que es preveu que passin per la zona la neu encara aguantarà. La sortida es donarà a les 7.30 h del matí i la previsió és que els primers arribin a meta al cap d’unes 4 hores, aproximadament.