Bàsquet

Andorra lidera el rànquing de 3x3 en sub-18 femení i es manté a dalt en els altres

Andorra lidera el rànquing de 3x3 en sub-18 femení i es manté a dalt en els altresFAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) va apostar des de l’inici pel 3x3 i això li ha permès situar-se sempre entre els referents d’aquest esport. Malgrat la problemàtica en la qual es troba sempre el Principat a nivell esportiu pels recursos i el nombre de passaports, els conjunts tricolors se situen des de fa temps en els llocs més destacats dels rànquings mundials.

Fa uns mesos, el 3x3 va ser inclòs al programa olímpic de Tòquio 2020, per la qual cosa hi ha hagut un augment important de la competència. No obstant això, Andorra ha sabut mantenir-se amunt als diferents rànquings. El que més destaca és el conjunt sub-18 femení, que lidera la classificació per davant de Veneçuela i Hongria, mentre que l’equip sènior és quart i el sub-23 ocuap el tercer lloc. Totes les jugadores andorranes ho tenen tot de cara per classificar-se per als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires de la tardor, així com per al Campionat del Món que es disputa el juny a Manila, i pels Jocs del Mediter­rani de Tarragona del juny.

Per la seva part, en categoria masculina, els conjunts andor­rans ocupen la 14a (sènior), 10a (sub-23) i 15a posició (sub-18). Els primers tenen marge fins al novembre per classificar-se per al Mundial, els segons compleixen la mínima del Comitè Olímpic Andorrà per anar a Tarragona, mentre els tercers sabran a l’abril si tenen el bitllet per Buenos Aires. En la classificació global que té en compte totes les categories, Andorra es troba en la 14a plaça, just per davant dels Estats Units i deixant enrere potències com Espanya, Xina i Turquia.

tracking