esquí de muntanya

La federació es marca ser al Top-9 per països a l'Europeu

L’equip que anirà a Itàlia estarà format per 10 corredors, amb David Albós i Marc Font tornant després de les lesions

La federació es marca ser al Top-9 per països a l'EuropeuISMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari de la Copa del Món està en plena aturada, i així ho estarà fins a l’abril, però una de les cites més importants del curs està a punt d’arribar. Es tracta del Campionat d’Europa, que es disputa des de dijous fins a dissabte a la localitat italiana de Nicolosi, prop de l’Etna. Per a aquesta cita, la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha volgut premiar tots els corredors i hi anirà amb un nombrós equip de fins a 10 integrants, a més dels tècnics Ferran Vila i David Fillet. Entre els esquiadors de muntanya convocats destaquen David Albós i Marc Font, que després d’haver estat de baixa per lesió tornaran a una competició internacional per primera vegada.

Xavi Areny, Gerber Martin i Jordi Solé completen l’equip sènior, i en júnior hi seran Sergi Casabella, Carles Serra i Arnau Soldevila. La FAM també comptarà amb la representació de dos cadets, les promeses Oriol Olm i Andrea Sinfreu. “Intentem que l’Europeu sigui un premi per a la majoria d’ells”, exposa el seleccionador de l’equip, Xavi Comas.

L’objectiu per a la cita serà novament ser el màxim de competitiu possible amb els percentatges de temps respecte dels més ràpids, mentre que també es mira a la classificació de països. “Si ens podem col·locar entre els vuit o nou primers ja estaríem contents. Els de davant són intocables, així que intentarem estar just al darrere”, assenyala Comas.

La cita arrencarà dijous amb la prova de l’esprint, mentre que divendres està previst la disputa de la vertical. Finalment, dissabte es clourà el Campionat d’Europa amb la cursa individual. En cas que hi hagi algun imprevist, l’organització té marcat diumenge com a data de reserva.

tracking