utbol

El Barça supera l'Eibar en un duel disputat

Els bascos van fer patir els blaugrana, que van guanyar amb gols de Suárez i Alba (0-2)

El Barça va sumar ahir tres punts d’ofici en la visita a Ipurua en un partit que no va ser gens fàcil per als d’Ernesto Valverde per les prestacions que va mostrar l’Eibar, però que els culers van aconseguir endur-se per 0 a 2 gràcies a la diana de Luis Suárez a la primera meitat i a la de Jordi Alba a les acaballes del matx.

Tot i tenir el compromís de Lliga de Campions contra el Chelsea dimarts, el tècnic blaugrana no va fer rotacions i va sortir amb totes les estrelles. L’Eibar va arrencar millor, amb domini de la pilota i algunes arribades, fins que al minut 16 van aparèixer Messi i Suárez per donar un bany de realitat al conjunt basc. L’argentí va fer una passada diagonal a l’espai per a l’uruguaià, que primer va fintar per deixar el porter Dimitrovic al terra i després ja a plaer va fer el primer gol. Messi hauria pogut fer el segon encara a la primera meitat, però el seu tir es va estavellar al pal.

A la represa, els locals seguien amb joc directe i pressió alta que va generar més d’un ensurt al Barça, fins que al minut 65 Orellana va decidir autoexpulsar-se. El xilè tenia una groga i fruit de la ràbia per una decisió arbitral va protestar i engegar una pilotada, fet que li va costar la segona amonestació. Des de llavors l’Eibar va abaixar les prestacions i el Barça va sentenciar al minut 88 amb el gol de Jordi Alba.

Avui serà el torn del Reial Madrid, que visitarà el Betis a l’estadi Benito Villamarín a partir de les 20.45 hores. Abans jugarà el segon classificat, l’Atlètic de Madrid, que rep l’Athletic de Bilbao a les 16.15 hores al Metropolitano.