jocs olímpics de pyeongchang

Jornada fructífera

Joan Verdú suma el segon Top-30 d’aquests Jocs amb el 28è lloc a la cursa de supergegant, en què Marc Oliveras acaba 33è

Jornada fructíferaCRISTOPHE PALLOT / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip andor­rà d’esquí alpí segueix amb bones sensacions als Jocs Olímpics de Pyeongchang i la jornada d’ahir va sumar dos Tops-30 més, amb la 28a posició de Joan Verdú al supergegant i la 30a de Mireia Gutiérrez a l’eslàlom. A més, Marc Oliveras va finalitzar el 33è al supergegant.

La primera a competir va ser Mireia Gutiérrez, que arrossegava la grip dels últims dies, però tot i això va poder aconseguir l’objectiu d’acabar entre les 30 primeres a la cita olímpica. A la primera de les mànegues celebrades al Yongpyong Alpine Centre va acabar en 34è lloc amb un crono de 53”22, a més de quatre segons del millor temps. L’esquiadora va millorar el seu registre a la segona baixada amb una marca de 52”84 que li va suposar un temps total d’1’38”63, a 7”43 de la sueca Frida Hansdotter, que va endur-se la medalla d’or per davant de Katharina Gallhuber i Mikaela Shiffrin.

Tot i que Mimi va complir l’objectiu marcat per la FAE abans de marxar a Corea a l’única prova que disputava, i que ahir va acabar un eslàlom olímpic per primer cop (no ho va fer ni a Vancouver 2010 ni a Sotxi 2014), l’esquiadora no estava precisament contenta després de la cursa. “He lluitat les dues mànegues, cosa que tal com he vingut no era gens fàcil, però al final no és el resultat que m’esperava en aquests Jocs Olímpics”, va declarar, i hi va afegir que “pel que fa a esquí penso que soc molt millor del que he fet avui, però tal com han anat aquests dies i com he estat és un resultat honest, no m’esperava gran cosa”. Per últim, Gutiér­rez va afegir que “la primera mànega he sortit bastant bé, amb un bon ritme, però a mesura que avançava la baixada veia cada cop l’arribada més lluny. Em faltaven bastant les cames, em faltava bastant energia, però tot i això penso que és una cursa positiva”. De la seva banda, el director tècnic de la FAE va declarar que “ateses les circumstàncies en què hem competit, no crec que li puguem retreure res a la Mimi, ha donat la cara com sempre i ha lluitat fins al final”.

L’altre Top-30 de la jornada va ser per a Joan Verdú al supergegant, el seu segon en aquests Jocs Olímpics juntament amb el de la combinada alpina. L’esquiador sortia amb el dorsal 21 i va finalitzar 28è, amb un temps d’1’26’’86, que va anar millorant a mesura que anava avançant la baixada, ja que al primer parcial ocupava la 44a plaça. “Estic content del dia que m’ha sortit. Era una pista que no s’adaptava perfectament a les condicions que em van bé a mi, ho sabíem i he intentat tirar-me al màxim, sent agressiu”, va afirmar Verdú, que va agregar: “Estic content per aquesta 28a plaça, perquè compleixo un objectiu més en aquests Jocs.”

L’altre representant de la FAE al supergegant, Marc Oliveras, va aconseguir el 33è lloc en l’última prova que disputava a PyeongChang. La seva marca va ser d’1’27’’84, i igual que Verdú va anar de menys a més i era el 43è al primer punt intermedi. Oliveras va acabar a 3”40 de la medalla d’or, que va penjar-se l’austríac Matthias Mayer. El suís Beat Feuz i el noruec Kjetil Jansrud van tancar els llocs de podi. Després de la cursa, el del Principat va assegurar: “Estic satisfet de com he esquiat avui.” I va agregar: “El resultat? Bé, esperava estar entre els 30, la veritat. Era una baixada força correcta per entrar-hi.”

Sobre el supergegant olímpic, Carles Visa va declarar que “hem aconseguit superar els objectius fixats, sobretot de la banda del Joan amb el 28è lloc”, i sobre Oliveras va expressar que “tot i que no acaba d’entrar al Top-30, la 33a posició final la donem com a bona ateses les bones prestacions que ha tingut”.

Verdú tanca l'esquí alpí

Aquesta matinada es disputarà l’última prova d’esquí alpí amb presència andorrana. Joan Verdú prendrà part al gegant a partir de les 2.15 hores (primera mànega) i, en cas de classificar-se, la segona serà a partir de les 5.45 hores al Yongpyong Alpine Centre.

tracking