Olimpisme

Jocs Olímpics d'hivern amb força expectatives

Pyeongchang dona el tret de sortida amb la cerimònia d’inauguració a uns Jocs Olímpics amb moltes expectatives per a l’equip andorrà

Jocs Olímpics d'hivern amb força expectatives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang 2018 ja estan oficialment en marxa. Després de mesos d’espera per a la gran cita de la temporada, els cinc atletes andorrans ja compten les hores per poder calçar-se els esquís o la taula de surf i afrontar una competició que marca en la carrera de qualsevol esportista. A tots ells se’ls va veure la il·lusió i les ganes d’una edició plena d’expectatives durant la gran cerimònia d’inauguració que es va fer ahir.

Amb Irineu Esteve al capdavant amb la bandera tricolor als braços, i amb Lluís Marín, Mireia Gutiérrez, Joan Verdú i Marc Oliveras acompanyant-lo, la delegació andorrana va sortir la número 47 en la desfilada de països, entre Azerbaidjan i Albània. Un cas curiós perquè està acostumada a ser de les primeres. I no és que en la cerimònia coreana es fes a sorts qui sortia primer, de fet es va seguir l’ordre alfabètic com es fa sempre, però el de l’idioma coreà, i per aquest motiu els andor­rans van desfilar a l’equador de l’acte. El punt àlgid de la inauguració va arribar al final, amb una delegació conjunta de Corea del Sud i Corea del Nord vestides de blanc en senyal de pau, un moment històric que va rebre els elogis unànimes.

L’acte es va cloure amb l’encesa tradicional del peveter que significava el tret de sortida de les competicions. Abans ja s’havien disputat algunes, però és a partir d’avui quan començarà el gruix fort de les activitats. Les primeres que tindran representació andor­rana seran la prova de descens masculí, amb Oliveras i Verdú, i els 15+15 quilòmetres esquiatló de fons, amb Esteve. Els dos cor­redors d’alpí encetaran la competició abans. Concretament a les 3 d’aquesta propera matinada. “La pista és molt maca, té bons revolts i algun salt interessant. Es fa complicada, ja que té molts moviments de terreny i portes cegues. S’ha d’anar jugant amb la pista i que no et domini”, exposava Oliveras ahir amb vista al descens.

Abans de la inauguració, els dos andorrans van poder fer un nou entrenament i es van tornar a quedar lluny de l’objectiu del Top-30. Verdú va registrar el 61è millor temps, a 3’’88 del primer, l’italià Christof Innerhofer, mentre que Oliveras va ser 64è, a 4’’07. “Els entrenaments han anat força bé de sensacions, però no massa ràpid en els cronos. Hem de trobar alguna cosa de cara a la cursa per poder anar més de pressa”, afegia Oliveras. Els dos andorrans tenen un altre entrenament abans de disputar la cursa que realment compta.

Per la seva part, Esteve debutarà en uns Jocs Olímpics demà a les 7.15 h en la prova de l’esquiatló. Les sensacions per al fondista seguien sent positives ahir després d’un altre entrenament no cronometrat a l’escenari de la prova. “Hem pogut entrenar bé. Hem provat esquís i les condicions són bastant estables. En principi l’Irineu està bé i tot cor­recte per ara”, valorava el tècnic d’Esteve, Joan Erola.

Els altres dos representants de la delegació tricolor hauran d’esperar una mica més per al seu debut, tot i que tampoc massa, ja que l’activitat dels andorrans es concentrarà principalment aquesta setmana, ja que només hi haurà una prova que involucrarà un andorrà durant la segona setmana, amb els 50 quilòmetres clàssics d’Esteve el dissabte 24. Gutiérrez disputarà l’eslàlom femení la matinada de dimarts a dimecres 14, amb la primera mànega a les 2.15 h i la segona a partir de les 5.45 h. Finalment, Marín competirà la matinada de dimecres a dijous amb les qualificacions a les 3 h i les finals a partir de les 5.30 h.

A banda dels Jocs

Fora de l’òrbita de Pyeongchang, ahir es van disputar dues competicions d’alpí amb andorrans. Matías Vargas va obtenir dos quartes posicions en dos supergegants Citadines a Bardonecchia (Italià), amb Quim Rodríguez 6è i 17è. A Les Saisies (França), Àlex Rius va ser 23è en un gegant FIS, amb Xavi Salvadores 29è i Albert Pérez 32è.

Jocs Olímpics d'hivern amb força expectatives

tracking