esports de neu

Irineu Esteve es queda de nou a les portes del podi al Mundial sub-23

Irineu Esteve es queda de nou a les portes del podi al Mundial sub-23FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va tancar ahir la seva participació al Mundial sub-23 de Goms (Suïssa) amb un altre gran resultat. Després de la quarta plaça de dimecres en els 15 quilòmetres clàssics, l’andorrà va assolir ahir la cinquena posició a la cursa dels 15+15 quilòmetres, que va anar liderant en alguns trams, tot i que a la part final va cedir alguns llocs. No obstant això, el resultat final va deixar satisfet l’esquiador de fons, que va marcar un temps d’1 h 18’51’’3, quedant a només 36 segons del vencedor, el rus Denis Spitsov, i a 15 del tercer lloc del podi, ocupat pel noruec Joergen Bruvoll. “Ha tornat a fer una gran carrera. Ha estat una llàstima que se’ns hagi escapat la medalla a l’última pujada, però ha fet una carrera bestial”, va valorar el seu entrenador, Joan Erola.

Etiquetes:

Aquest cinquè lloc va arribar l’endemà de ser nomenat banderer per a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang (Corea del Sud), que se celebren del 9 al 25 de febrer. Ara, Esteve ja es dedicarà de ple a preparar les tres curses que té programades a la cita més important de la temporada. Ahir, després de l’última cursa al Mundial sub-23, l’andorrà es va pronunciar sobre la designació com a banderer. “Realment les coses ens han anat molt bé al Mundial sub-23. Vull agrair al Comitè Olímpic Andorrà que pensés en mi per ser el banderer a la cerimònia d’inauguració dels Jocs i representaré el nostre país per deixar-lo al més alt possible”, va exposar Esteve.

El seu resultat no va ser l’únic assolit per un andorrà que donava confiança de cara als Jocs ahir. En surf de neu, Lluís Marín va disputar la primera de les dues qualificacions de la Copa del Món de Feldberg (Alemanya), en la qual es va guanyar el bitllet per a les finals amb el novè millor registre, apropant-se per primera vegada des de fa molt de temps als més ràpids. El surfista de neu va obtenir 40’’14, quedant a dècimes del més ràpid, l’italià Lorenzo Sommariva (39’’52).

Marín correrà avui en la segona mànega de les finals, que comencen a les dotze, amb el suís Kalle Koblet, l’australià Cameron Bolton i el francès Merlin Surget. Demà es disputarà la segona Copa del Món a la mateixa estació alemanya, amb les qualificacions i les finals en el mateix dia.

Per altra banda, en alpí, Quim Rodríguez va ser ahir quart a l’eslàlom del Nacional júnior italià a Courmayer, en el qual Xavi Cornella va aconseguir la cinquena posició.

tracking