raids

Cristian España acaba el Dakar per segona vegada

L’andorrà compleix l’objectiu principal d’arribar a la meta final, amb el 30è lloc de la general, i Despres és 31è

Cristian España acaba el Dakar per segona vegada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Objectiu complert. Cristian España va poder creuar per segona vegada consecutiva la línia de meta final del Dakar. No ho va poder fer millorant la 21a posició final de l’edició passada, ja que les sancions rebudes per saltar-se punts de control, que sumen un total de 3 hores i 15 minuts, l’han fet baixar fins a la 30a posició final (remuntant des de la 56a). Sense aquestes penalitzacions, l’andorrà estaria situat 25è, però el temps perdut a causa de les sancions va més enllà de les tres hores, ja que l’obligaven a sortir per darrere de pilots que anaven més lents que ell i li feien perdre temps. No obstant això, la sensació final per a España, que en l’etapa d’ahir va ser 26è, no podia ser una altra que de satisfacció. “Exhaust, feliç i content”, va celebrar el pilot ahir a les xarxes pel nou guardó de finisher del ral·li més dur del món.

Ell no va ser l’únic representant andorrà a arribar a Córdoba. Cyril Despres també va poder assaborir novament la sensació d’acabar, malgrat que també ho va fer amb un resultat menys bo que l’edició passada, ja que va passar de ser tercer a 31è. L’accident de la quarta etapa va marcar clarament la seva participació, la qual va poder allargar però amb el rol de gregari per a l’equip Peugeot.

Finalment, aquesta funció va servir a l’equip francès per assegurar-se almenys el triomf final en l’últim any al Dakar. L’espa­nyol Carlos Sainz va sumar el seu segon Dakar i va anar acompa­nyat al podi de dos Toyota: el qatarià Nasser al-Attiyah i sud-africà Giniel de Villiers. Per altra banda, en motos, el guanyador absolut va ser l’austríac Matthias Walkner, mentre que l’argentí Kevin Benavides i l’australià Toby Price van completar el podi de la 40a edició del Dakar.

tracking