esquí de muntanya

Kilian Jornet és baixa

La figura de l’‘skimo’ mai es va plantejar aterrar al país el cap de setmana vinent per prendre part a la Copa del Món de la Font Blanca

Kilian Jornet és baixaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment l’estrella no vindrà a Andorra. La màxima figura mundial de l’esquí de muntanya, Kilian Jornet, no podrà prendre part el cap de setmana vinent (dies 27 i 28 de gener) a la cita del calendari de Copa del Món de la Font Blanca, segons va poder confirmar ahir el Diari. Una mala notícia per als organitzadors d’aquest esdeveniment de tanta tirada i que per a aquesta ocasió viurà diversos canvis i alhora per a l’esportista català, que segueix recuperant-se a consciència d’una important lesió a la casa que té a Noruega. A més, Jornet sempre que ha trepitjat el país no ha dubtat a lloar les muntanyes andorranes: “La prova d’Andorra és sens dubte una de les millors de la Copa del Món. L’organització està constantment al cent per cent. Els recorreguts agraden. El de la cursa individual va ser un dels més bons, tècnic i visible per a tot­hom i hi ha un gran ambient i molta gent animant. Tot plegat fa que sigui una Copa del Món especial.” Unes paraules que van sortir de la boca del corredor a l’hora de fer balanç del que va succeir la campanya anterior.

El 20 d’octubre del 2017 Jornet va passar pel quiròfan per posar fi als problemes que venia arrossegant des de feia anys a les dues espatlles. Es va aplicar una reinserció al làbrum glenoidal de cadascuna i en el seu moment va explicar que “podien portar-me complicacions a la vida esportiva i per això vaig decidir que era l’hora d’operar-me, arran que a la tardor la temporada es presenta menys carregada de competicions”. Els doctors que el van tractar, Buló, Vilaró i Brotons, van considerar que estaria de baixa entre cinc o sis mesos en el cas que volgués reaparèixer al nivell més òptim i, per la qual cosa, entre final de març i principi d’abril estaria prevista la seva tornada.

En qualsevol cas, Kilian Jornet és un animal físicament i les condicions que ve demostrant des de fa temps (per exemple, el maig de l’any passat amb la doble pujada a l’Everest en sis dies i sense l’ajuda de l’oxigen artificial) van permetre que molts somiessin en una reaparició llampec al Principat. Però la realitat és que ell mai no s’ho va arribar a plantejar.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) es va informar, el desembre passat, que el seleccionador espanyol no el descartava del tot i aquesta mateixa setmana a la presentació detallada dels traçats ni el president de l’organisme, Jaume Esteve, ni el director tècnic, Carlo Fer­rari, perdien l’esperança. De fet, Ferrari va assegurar que “si al final ve el rebrem, com no podria ser d’una altra manera, amb els braços ben oberts”.

D’altra banda, les inscripcions per a la Font Blanca començaran a bullir des de dilluns fins dimecres vinent, encara que els espa­nyols s’han avançat i ja han oficialitzat els passos. S’espera la resta de les competidores i competidors considerats estrella d’Itàlia o França, tot i que a aquestes hores es troben a Villars-sur-Ollon, a Suïssa, preparats per a les curses individual i esprint de la Copa del Món.

Tornant a la cita andorrana, el director tècnic de la Federació Andorrana va comentar fa uns dies que David Albós “s’està plantejant realitzar la vertical [va patir una feixuga lesió d’esquena]”. No obstant això, va indicar que no serà així i correrà la de la Copa d’Andorra.

L'EQUIP NACIONAL, PREPARAT PER A LA CITA SUÏSSA DE LA COPA DEL MÓN

L’equip nacional d’esquí de muntanya, format per Xavier Areny, Gerber Martin, Jordi Solé, Euan Prieto, Sergi Casabella i Carles Serra, ja està preparat per encetar avui la cita suïssa de la Copa del Món. Dijous van començar amb un reconeixement del recorregut juntament amb el tècnic de la federació, Xavier Comas, i avui disputaran la cursa individual, mentre que demà serà el torn per l’esprint, ambdues a Villars-sur-Ollon. Areny, Martin i Solé tenen experiència en la màxima categoria d’aquest circuit i, per tant, s’ho prendran com una preparació de cara a la Font Blanca del cap de setmana vinent. Prieto competirà en promesa i Casabella i Serra en júnior, i també miraran de carburar per donar la talla al Principat.

tracking