Raids

España és vintè i iguala la seva millor actuació d'aquest Dakar

L’andorrà entra en el Top-20 de la penúltima etapa, en què regna l’australià Toby Price

España és vintè i iguala la seva millor actuació d'aquest DakarGAS GAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dues setmanes llargues i de màxima duresa, marcades clarament per les sancions, Cristian España va poder igualar ahir la seva millor actuació d’aquesta edició del Dakar en l’etapa més llarga de la present edició i una de les més complicades. Tant l’andorrà com la resta de pilots van haver de superar moltes trampes en el recorregut de més de 900 quilòmetres entre San Juan i Córdoba i no tots se’n van sortir de la millor manera. España ho va poder solucionar bé i es va classificar igualant el seu millor resultat, el 20è lloc de l’etapa pròleg. En el cas d’ahir, però, tenia més mèrit ja que es tractava d’una jornada molt més difícil, i va quedar a 40’19’’ del guanyador, l’australià Toby Price.

En la general, aquest resultat no va poder suposar una millora de posicions ja que les sancions rebudes, que sumen un total de 3 hores i 15 minuts, van dificultar-ho molt aquesta fita. No obstant això, la progressió del pilot de Gas Gas a la general durant el Dakar ha estat clara, ja que després dels càstigs ocupava la 56a posició i ahir era 32è, a 10 h 12’ 46’’ de l’austríac Matthias Walkner, que ahir es va apropar al triomf final després d’una etapa conservadora, la qual va acabar amb 22’31’’ de marge sobre el segon classificat, l’argentí Kevin Benavides.

Pel que fa a la categoria de cotxes, Cyril Despres va continuar amb la seva feina de gregari per a Peugeot. El resident ahir va haver de tornar a ajudar un Stéphane Peterhansel que va tornar a tenir problemes després de patir un accident. Al tancament de l’edició, Monsieur Dakar havia perdut tant de temps que anava més enllà del quart lloc a la general. Tot i això, no tot era negatiu per a Peugeot ja que Carlos Sainz, per la seva part, encarava la segona especial amb tot a favor per adjudicar-se la seva primera victòria al ral·li més dur del món, ja que comptava amb uns 50 minuts de marge sobre el seu immediat perseguidor, Nasser al-Attiyah, que dominava l’etapa d’ahir.

Tant el pilot espanyol, en cotxes, com l’austríac, en motos, hauran de confirmar la seva victòria en la 40a edició del Dakar en la darrera etapa d’avui, que tampoc es presenta fàcil. Tots els participants hauran de recórrer 286 quilòmetres, 120 dels quals seran d’especial, en un bucle a la localitat argentina de Córdoba.

tracking