Raids

Es reprèn el Dakar en terres argentines

El resident Joan Barreda té focalitzat el podi i Cristian España millorar posicions

Es reprèn el Dakar en terres argentinesGAS GAS

La novena etapa del ral·li Dakar 2018 es va suspendre per la meteorologia i els participants ho van agrair –i de quina manera–. La 40a edició del ral·li raid més dur del món està deixant jornada rere jornada un munt de pilots fora de la competició o sense aspiracions ambicioses a causa del feixuc recorregut que va dissenyar en el seu moment l’organització. Els primers dies en terres peruanes es van presentar complicats i molts van caure o patir problemes que a hores d’ara estan comportant conseqüències tant físiques com materials i/o logístiques. Certament ahir no hi va haver cronometratge entre Tupiza i Salta, tot i que els esportistes van haver de fer front al traçat amb la possibilitat de gaudir-lo sense patiment. La desena etapa d’avui enllaça per primer cop l’Argentina amb la ciutat de Salta i acabarà a Belén amb 424 quilòmetres i 373 d’especial. D’aquesta forma, en motos, el resident Joan Barreda, malgrat la lesió de genoll mantindrà el ritme al màxim per entrar al podi. El darrer dia va registrar una vuitena plaça i va quedar cinquè de la classificació general, a menys de dos minuts d’entrar al podi i a dotze del lideratge. Per la seva banda, el corredor andorrà, Cristian España, va explicar que tot i la duresa seguirà per a totes i mirarà de recuperar llocs (42è). Quant al també amb residència Cyril Despres, provarà d’embutxacar-se etapes.