Raids

Barreda aguanta en competició tot i la lesió al genoll esquerre

Cristian España acaba l’etapa en 31è lloc i ocupa el 42è lloc de la general per culpa de les penalitzacions

Barreda aguanta en competició tot i la lesió al genoll esquerre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Semblava impossible després de l’etapa de dissabte que Joan Bar­reda continués en competició al Ral·li Dakar després de la caiguda que va patir i que va afectar el lligament lateral del seu genoll esquerre. En un primer moment, el resident pensava que se l’havia trencat, però la gravetat de la lesió no va ser tan extrema, i ha pogut seguir la cursa, que ahir va finalitzar en una meritòria vuitena plaça, a 12 minuts del vencedor, el gal Antoine Meo. A la general, Barreda queda ara en cinquena posició, a 8 minuts del líder, Adrien van Beveren, i manté les opcions d’acabar entre els llocs d’honor.

De la seva banda, Cristian España va ser 31è a la jornada d’ahir, i segueix allunyat a la classificació general. Actualment ocupa el 42è lloc, a més de set hores del líder, en un Ral·li Dakar marcat per les penalitzacions per al pilot andorrà, que ja suma tres hores de sanció. El seu equip està estudiant presentar una reclamació oficial a l’organització perquè creuen que el GPS que els proporcionen té un problema, però encara no han decidit si presentaran la queixa formal.

Pel que fa als cotxes, Peterhansel va guanyar l’etapa seguit pel resident Cyril Despres, que va refer-se de la jornada de dissabte on va perdre gairebé quatre hores. A la general, l’espanyol Carlos Sainz segueix líder.

L’etapa d’avui, que havia d’unir Tupiza (Bolívia) i Salta (Argentina) ha estat suspesa per les fortes pluges caigudes a la zona que havien deixat el terreny enfangat. A més, s’hi uneix la circumstància que durant la jornada d’avui hi ha convocada una vaga general a Bolívia per part dels metges del país, i on es van afegir altres sectors, fet que complicava la logística del Ral·li Dakar.

CLASSIFICACIONS DAKAR

VUITENA ETAPA

COTXES

1. S. Peterhansel (Peugeot) 4 h 42’35”

2. C. Despres (Peugeot) a 49”

3. N. Al-Attiyah (Toyota) a 2’12”

MOTOS

1. A. Meo (KTM) 5 h 24’01”

2. R. Brabec (Honda) a 1’08”

8. J. Barreda (Honda) a 12’00”

31. C. España (Gas Gas) a 43’41”

GENERAL

COTXES

1. C. Sainz (Peugeot) 27 h 04’00’’

2. N. Al-Attiyah (Toyota) a 1 h 06’37”

10. C. Despres (Peugeot) a 44 h 46’05’’

MOTOS

1. A. van Beveren (Yamaha) 27 h 22’03”

2. K. Benavides (Honda) a 22”

5. J. Barreda (Honda) a 8’01”

42. C. España (Gas Gas) a 7 h 22’21”

tracking