Automobilisme

Optimisme per ser al debut

Albert Llovera segueix amb la seva recuperació, i espera arribar a l’inici de les Crèdit Andorrà GSèries del 27 de gener

Pptimisme per ser al debut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 21 de desembre, Albert Llovera va haver de passar pel quiròfan per solucionar els problemes que arrossegava des de l’estiu a la mà dreta. Aquesta intervenció complicava la seva presència a la primera cursa de les Crèdit Andorrà GSèries, que s’hauria d’haver disputat avui, però l’ajornament d’aquesta primera data, fa que pugui arribar amb quasi tota seguretat a la cursa del dia 27 de gener. “Espero ser-hi”, va declarar el pilot, que va afegir que “la recuperació està anant molt bé, li vaig donant. A la mà esquerra em falta una mica de força i mobilitat, i la mà dreta va bé, la cicatriu no tancava, però ara ja ho està fent”. Tot just abans d’aquesta última operació, Llovera va tenir l’oportunitat de provar el cotxe que durà al campionat d’automobilisme sobre gel, i va quedar-ne força satisfet, tot i que al desembre el traçat del Pas no estava en les millors condicions a causa de la climatologia. El del Principat va intentar fer algun altre entrenament, però finalment no va poder.

El 28 de juny va anunciar-se que Llovera tornaria al Ral·li Dakar aquest 2018, però a principis de novembre va haver de renunciar-hi per la lesió que s’havia fet al dit polze de la mà esquerra. Tot i no ser a Sud-amèrica, segueix ben atent al que hi passa, i fins i tot fa de comentarista de televisió. La setmana passada va fer-ho a Esport3, i el proper dijous serà analitzant l’etapa a Teledeporte. Sobre com s’està desenvolupant la cursa d’enguany, va afirmar que “la primera setmana està sent molt embrolladora, i les dunes de Perú han castigat molt perquè són toves, però a Bolivia en tornaran a trobar”

Amb un any per davant, el pilot no vol mullar-se sobre la seva possible presència al Dakar del 2019, i assegura que “ara mateix vaig sobre la marxa”, i va agregar que “primer de tot vull saber com reacciona el cos, perquè trigo molt a recuperar-me cada cop que hi vaig, així que no ho sé”.

REPTES DE FUTUR

Les Crèdit Andorrà GSèries acabaran a principis del mes de març, i Albert Llovera ja està pensant en nous reptes pel futur més proper. El calendari pels propers mesos podria anar per disciplines que ja ha provat anteriorment, com el ral·li cros, o el Mundial de ral·lis. La primera intenció seria disputar algunes proves de l’RXLites, segona categoria de ral·li cros, tal com va fer l’any 2016, i l’altra seria fer quatre curses del Mundial de ral·lis.

A hores d’ara no hi ha res tancat, però està treballant per fer una de les dues possibilitats.

DAKAR

CRISTIAN ESPAÑA POSA UNA RECLAMARACIÓ PER LES SANCIONS REBUDES

Cristian España va arribar ahir a la jornada de descans del Dakar amb unes sensacions agredolces. Les dues sancions que li han imposat, que sumen un total de tres hores, per haver-se saltat tres punts de control, han perjudicat l’andorrà en la classificació, en la qual és 56è, a més de 5 hores del líder, l’argentí Kevin Benavides. L’andorrà, però, no està d’acord amb els càstigs, ni creu que s’hagi saltat cap punt de passada, ja que en alguns dels casos passava a prop d’altres pilots i a aquests no els van sancionar. “No hi estem gens d’acord. Pensem que el meu GPS no m’avisa quan pertoca i volem mirar que ens ho solucionin”, comentava España respecte a les sancions.

Realment, la quantitat de temps que l’andorrà ha perdut en la general a causa de les penalitzacions va més enllà de les tres hores, ja que aquestes l’han fet sortir més endarrerit en les etapes, amb pilots al davant més lents que ell que el retenien i aixecaven molta més pols. “Estic amb ganes de lluitar. Ahir [dijous] vaig sortir 89è i vaig avançar a més de 40 pilots, forçant i anant al límit, ja que hi havia molt de fang i no veia res”, explicava el pilot de Gas Gas.

Amb un ull al que pugui sortir de la reclamació, avui s’enceta aquesta nova fase del Dakar, amb molts quilòmetres per endavant sense dunes i l’alçada com a protagonista. La setena etapa entre la Paz i l’Uyuni comptarà amb un total de 727 quilòmetres, dels quals 425 d’especial, per a totes les categories. “Ara ve el meu terreny, vull mirar d’atacar a les terres bolivianes i després veurem què passa a les dues etapes de dunes a Argentina”, exposava España.

Pptimisme per ser al debut

tracking