Ciclisme

El pilot creix més que mai

La federació andorrana expedeix 35 llicències professionals, de les quals 11 són de nous residents arribats l’últim any

El pilot creix més que mai

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que hi ha un gran nombre de ciclistes professionals que escullen Andorra per viure i entrenar ja és una realitat coneguda per tot­hom. Any rere any hi ha un bon grapat de corredors que estableixen la seva residència al Principat i, a més dels seus avantatges fiscals, aprofiten les muntanyes per millorar el màxim possible el seu estat de forma. Aquest fet, però, ha anat més enllà durant el 2017, en el qual l’augment ha estat considerable respecte d’altres anys. La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) està expedint les llicències professionals per al 2018 i de moment, amb pràcticament tot el mes de gener per endavant, ja en porta 35, superant les 31 amb les quals comptava el 2017. Encara hi ha uns quants ciclistes que han de fer els tràmits per dur a terme la seva llicència, ja que la Unió Ciclista Internacional només exigeix que la fitxa estigui expedida al lloc de residència i no posa una data límit més enllà de les primeres competicions de la temporada, per la qual cosa enguany es podria fregar la cinquantena de llicències profes­sionals.

D’aquestes 35 fitxes ja expedides n’hi ha 11 que són de corredors que s’han instal·lat al Principat l’últim any. Una xifra que segurament creixerà en els propers dies una vegada es tramitin els documents per a tothom. Aquests 11 nous ciclistes habitants del Principat tenen una característica en comú: la majoria són joves i estan en l’apartat de promeses del ciclisme. Entre ells destaca la recent incorporació del Team Sky David de la Cruz, o la promesa del Movistar Marc Soler, que ja fa uns mesos que es va instal·lar al país. Dels altres nouvinguts no n’hi ha cap que superi els 30 anys. Fins a tres són del Mitchelton-Scott (els australians Cameron Meyer i Micheal Hepburn, i el neozelandès Sam Bew­ley), dos del Quick-Step Floors (el mallorquí Enric Mas i el txec Petr Vakoc), un del Katusha (l’australià Nathan Haas), un de l’Astana (el danès Magnus Cort), un del LottoNL-Jumbo (el neozelandès George Bennet) i un del BMC Racing (el neozelandès Patrick Bevin).

També destaca l’arribada del director esportiu del Team Sky, el francès Nicolas Portal, que s’afegeix a Xavi Florencio, del Katusha, com a càrrec d’equips professionals instal·lats al Principat i que han tramitat els documents corresponents a través de la federació andorrana. Per contra, aquesta temporada s’han donat les baixes del retirat Ángel Vicisoso, que s’ha engrescat en el món de la podologia esportiva a Andor­ra, o el sancionat per dopatge André Cardoso.

Per a la FAC, l’arribada d’aquests ciclistes suposa una bona injecció de diners, ja que el preu de la llicència professional és de 600 euros. A més, també és una bona eina de promoció del ciclisme al país comptar amb un pilot nombrós per a les carreteres.

EL RECORREGUT DEL PAS DE LA VUELTA, DISSABTE

Fa gairebé un mes que es va confirmar el que el Diari va avançar a mitjan novembre: la Vuelta a Espanya 2018 es decidirà a Andorra. No obstant això, encara hi ha algunes incògnites que envolten el pas de la ronda espanyola pel Principat, especialment pel que fa al recorregut que transcorrerà pel país, tant en l’etapa que el pilot arribarà com en la que circularà íntegrament per Andorra. Tot plegat es revelarà en només dos dies a la localitat malaguenya d’Estepona, on tindrà lloc, dissabte vinent, la presentació de la propera edició.

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

El pilot creix més que mai

tracking