Bàsquet

Fitxatge sí o sí

El MoraBanc tria Landing Sané per poder tornar a tenir joc interior, però el pivot francès no pot pronunciar-se fins demà

Fitxatge sí o síBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra incorporarà un home interior sí o sí al llarg de la setmana. D’aquesta manera ho va confirmar el director general de l’entitat a Santiago de Compostel·la instants després que finalitzés el dar­rer matx contra el Monbus Obradoiro. “Tenim clar que hem de fitxar un jugador, perquè el Moussa encara en té per a uns quants dies i és evident que per competir a aquest nivell necessites gent gran”, al que hi va afegir que “un dia te’n pots sortir, però allargar-ho és complicat”. El nom que va fer saltar a la palestra via Twitter el reputat periodista israelià, David Pick, sembla que és el correcte, o si més no l’escollit. Solana, en ser preguntat per Landing Sané va assegurar que “quan ho tinguem tancat ho podrem anunciar, i esperem que la setmana que ve [aquesta present]”.

A més, va parlar sobre Sané, sense citar-lo literalment, tot dient que “les altres vegades a l’hora de contractar no teníem cap urgència i podíem seleccionar, mentre que ara, amb els condicionants hem d’intentar portar algú que tingui il·lusió per ajudar-nos i estigui en forma i no pas que sigui un referent”. En relació amb la lesió de Diagné, va detallar que “és una contusió al soli, i amb les proves que s’ha fet no queda gaire clar l’abast, perquè hi ha un hematoma i ha de baixar la inflamació”. Chris Copeland torna als entrenaments i si el senegalès “s’incorpora, més el que vingui de fora, doncs mirarem de formar un joc interior un pèl de circumstàncies”, va continuar el director general.

En qualsevol cas, l’operació del pivot francès Sané és feixuga, perquè avui juga amb el Grissin Bon Reggio Emilia el primer partit del Top-16 de l’Eurocup, a casa davant el Limoges CSP. I demà se li acaba el contracte amb el conjunt italià, aleshores en el moment en que esdevingui agent lliure el MoraBanc posarà tota la carn a la graella per contractar els serveis d’un perfil que a la Lega registra una mitjana per matx de 5,4 punts i 3,6 rebots i a Europa 5,2 i 3,2. A veure si Landing Sané (27 anys i 2,11 metres d’alçada) es pronuncia i decideix provar la Lliga Endesa i de passada es retroba amb el seu excompany, Andrew Albicy, amb qui va coincidir al Levallois Metropolitans.

D’altra banda, pel que fa al que es va veure al parquet de Fontes do Sar és cert que cal destacar el treball grupal. Ara bé, el que transmet Oliver Stevic mereix una menció a part. El capità dels del Principat, la temporada passada, era el que es coneix com a l’eterno segundón dins de la pintura, ja que Giorgi Shermadini s’ho menjava tot. Va saber conviure-hi, segurament amb dies pitjors i d’altres de millors, sent capaç de mantenir una línia regular que en nombroses ocasions va fregar el notable o l’excel·lent. Aquesta campanya sempre està allà a les bones i a les dolentes amb rebots, defensa, punts, tirs lliures, arengues i el que faci falta. És un quatre i a Santiago li va tocar convertir-se en cinc pur contra homes més alts i/o corpulents que ell. Se’ls va empassar literalment. “És un referent dins del vestidor i important quant a la confecció del grup. S’ha posat al capdavant com a guia dient-los a tots que el seguissin per vèncer”, va indicar Solana. Joan Peñarroya va valorar el 2017 comentant que “el balanç no pot ser un altre que aquest equip continua creixent guanyant-se el respecte de la competició”. En relació amb les opcions de Copa del Rei falten tres xocs fins al tall i “queda lluny”, va dir. Molta atenció amb el que a partir d’ara poden demostrar amb només un duel per setmana.

tracking