Eurocup

Cau Karnowski

Un partit de pur tràmit es converteix en un malson per al MoraBanc per la lesió de turmell del polonès i el cop al bessó de Diagné

Cau KarnowskiXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pitjor que pot passar en un partit dels vulgarment anomenats de costellada (o de tràmit) és que perdis un jugador per lesió, i encara és més greu si tens part de la plantilla a infermeria. Doncs precisament això és el que li va succeir ahir a la nit al Bàsquet Club MoraBanc Andorra amb Przemek Karnowski. Durant el primer quart, quan tot just acumulava un minut i escassos segons sobre el parquet del fortí, va caure malament en una jugada de rebot defensiu i es va torçar el turmell esquerre. Degut a la poca afluència de públic que es va reunir al Poliesportiu d’Andorra va ser possible escoltar sense problema els crits de dolor del gegant polonès, que va abandonar la pista amb l’ajuda del fisioterapeuta i el doctor de l’entitat.

Fins als darrers minuts del tercer període no va tornar a deixar-se veure, però ja vestit de carrer i amb crosses, és a dir, no podia recolzar al cent per cent el peu a ter­ra. En un inici notícies ben dolentes, ja que no té pinta que evolucionin cap a quelcom favorable (avui, probablement, el club donarà informació amb més detall de l’abast). Com a curiositat, Karnowski va estar parlant de forma fluïda amb força gent de la graderia que es mostrava preocupada pel seu estat, i segurament serien familiars que aquests dies estant al país visitant-lo per les festes nadalenques. D’aquesta manera el pivot de Polònia se sumaria a les baixes de Beqa Burjanadze, Chris Copeland i Andrew Albicy, per tant, el joc interior quedaria en quadre absolut amb només un cinc pur, Moussa Diagné, que es va fer un cop al bessó esquerre i podria entrar en el grup dels dubtosos, i el multitasking Oliver Stevic, que és un quatre, igual que John Shurna, que haurà de fer un pas endavant a la pintura. Hi ha pocs integrants del MoraBanc Andorra que en el que va de temporada no hagin patit algun problema perdent-se així enfrontaments.

En clau purament del matx, els tricolors van caure a casa enfront el Darussafaka Istanbul per únicament un punt de diferència (68 a 69), novament en un final d’infart per a l’amant del bàsquet, i que una altra vegada va sortir la creu pels interessos andorrans. Amb l’electrònic 68 a 69 a falta d’uns quatre segons per acabar, Jaka Blazic va agafar la responsabilitat jugant-se un tir de mitja distància que es va passejar amb cert suspens per la cistella. En qualsevol cas, els de Peñarroya van afrontar amb seriositat i ganes un duel complicat, perquè no hi havia res en joc, i tot i les circumstàncies van saber contagiar els aficionats posant-hi emoció.

Van acomiadar-se de l’Eurocup amb un regust insípid de boca, tot i haver plantat cara a un Darussafaka –rival de nivell Eurolliga–, que tampoc tenia res a gua-nyar. El capità Guille Colom va desitjar un bon any tot dient que “a Europa us asseguro que tornarem”. Ja se centren en la Copa.

tracking