ACB Lliga Endesa

El MoraBanc venç el Bilbao en un partit vibrant (99-91)

El MoraBanc Andorra obsequia l’afició amb una nova victòria al Poliesportiu en un matx tens i vibrant fins al final

El MoraBanc venç el Bilbao en un partit vibrant (99-91)Xavier Pujol

El MoraBanc Andorra segueix enganxat de viu a la lluita per les places que donen accés a la Copa del Rei després d’un duel dels que fa afició al Poliesportiu. Punts, defensa –tot i que no ho sembli pel marcador final–, tensió, i la descompressió final per celebrar la victòria en un partit que els tricolors van saber jugar tot i els factors externs que van aparèixer a la segona meitat.

Ho demanaven divendres Joan Peñarroya i el capità, Oliver Stevic, i l’equip ho va complir els primers minuts. Com es diu en l’argot, cul avall, i l’equip va mostrar una notable millora en defensa respecte el que havien estat els dos partits anteriors. El RETAbet Bilbao Basket va perdre tres pilotes gràcies a l’agressivitat i la intensitat dels tricolors darrere. Apareixien mans per tot arreu. De Jaime Fernández tallant passades o de Moussa Diagné escombrant una safata contrària que ja baixava dins del cèrcol. Les imprecisions visitants i la feina dels locals van propiciar que el tècnic visitant hagués de demanar un temps mort amb tot just quatre minuts de joc al Poliesportiu. Bilbao Basket vas treure’s la son de les orelles després de l’aturada i van començar a fer mal per dins amb Thomas i Gladness, que es desfeien amb facilitat dels interiors del MoraBanc, que va tancar el quart amb una cistella de David Walker (24-19). L’alternança va seguir al segon quart, amb diferències properes als cinc punts amb què es va arribar al descans (48-43).

I a la represa tot va canviar. I els àrbitres van passar a ser els protagonistes en lloc dels jugadors. Blazic aprofitava un contraatac per posar l’equip 10 punts per sobre, però un dels jutges va xiular-li una rigorosa falta en atac per haver colpejat Mumbrú durant l’entrada a cistella. Blazic es va queixar, i li va caure una tècnica que obria el xou dels de taronja, que va descentrar els homes de Peñarroya, i van veure com els bascos obrien capgiraven i obrien forat amb el 62-66 en instants de desconcert tricolor.

Però l’equip no va deixar d’anar-hi fins al final, perquè sabia que la possible presència a Gran Canària passava per sumar la victòria sí o sí després que ja s’haguessin escapat dos triomfs a casa en el que va de lliga. I precisament l’equip, en el seu conjunt, va ser l’artífex del transcendental final de partit que s’havia posat magre. Sis dels deu jugadors que ahir van tenir minuts (Albicy no va poder fer-ho per la lesió que es va produir dimecres) van acabar amb 11 punts o més, coronats pels 23 de David Jelinek, que veia com li entraven fins a cinc triples. La tensió que es respirava a la pista va passar a ser alegria ràpidament pel parcial de 8-0 que va sentenciar el duel al tram final.

La propera cita, totalment intranscendent més enllà d’acomiadar-se de l’Eurocup, serà dimecres contra el Darussafaka, però on l’equip es jugarà les gar­rofes de veritat és dissabte a Santiago de Compostel·la contra un dels rivals directes per ser a la Copa de Gran Canària del febrer.