EUROCUP

Estrenar-se per no dir adéu

El MoraBanc Andorra necessita la primera victòria europea lluny del Poliesportiu per seguir amb opcions de ser al Top-16

Estrenar-se per no dir adéu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou partit a caixa o faixa per al MoraBanc Andor­ra a l’Eurocup per tercera setmana consecutiva. Tot el que no sigui una victòria a la pista del Levallois Metropolitans a París deixarà els de Joan Peñarroya amb la classificació al Top-16 pràcticament impossible, i fins i tot, si els tricolors no sumen aquesta nit i el Torí s’imposa a la pista del Darussafaka, l’eliminació ja serà matemàtica i el duel de dimecres vinent contra els turcs no tindrà cap incidència. En canvi, si els del Principat guanyen i el Torí perd, el MoraBanc arribarà a l’última jornada de la fase de grups depenent d’ell mateix per passar a la següent ronda.

Tot i haver de guanyar sí o sí, el base Andrew Albicy no sent la pressió d’haver de guanyar sí o sí, i va admetre que “juguem per poder disputar aquesta classe de partits amb pressió, i jo visc per això”. L’equip francès ja està matemàticament eliminat després de la derrota a l’anterior jornada, però Albicy no es refia d’aquest aspecte i va assegurar que “segur que aniran a guanyar, també han de pensar a preparar el seu següent partit de lliga, i hem de jugar amb determinació, perquè no és fàcil guanyar a casa seva”.

Els del Principat van estrenar-se a domicili a l’últim desplaçament a Sant Sebastià, i ara necessiten fer el mateix a la competició europea, tot i que Joan Peñarroya va reconèixer que “és complicat guanyar a domicili en aquesta competició”, i va afegir que “hem d’estar millor en defensa que el dia del Baskonia”.

A l’anada al Poliesportiu, el MoraBanc Andorra va vèncer amb contundència per 79-61, però de cara al duel d’avui els francesos tindran Klemen Prepelic, que es va perdre aquell partit. L’eslovè és el seu millor jugador, i alguns mitjans espanyols apunten que serà un dels fitxatges del Reial Madrid per a la temporada vinent. A més, els gals també s’han reforçat amb l’aler Travis Leslie, que ha jugat 10 partits a l’NBA. En aquest sentit, Joan Peñarroya va declarar que “és un equip bastant diferent al que va venir a Andorra, i com a conjunt estan millorant les seves prestacions amb jugadors que estan més en forma”, i respecte a Prepelic va afirmar que “és un jugador important i un súper anotador”.

PARTIT ESPECIAL

Andrew Albicy torna al seu primer club professional

Andrew Albicy viurà aquesta nit un matx emotiu, ja que tornarà al seu primer equip professional, on va jugar sis temporades entre el 2007 i el 2011, i el 2012 i el 2014. Albicy ja s’havia enfrontat al seu exequip en partit de la lliga francesa, però avui serà el primer cop que ho fa en competició europea, i va declarar que “serà especial perquè aquí va començar la meva carrera i avui jugaré davant dels amics i de la família”, i va agregar que “intentaré utilitzar aquesta energia per ajudar l’equip a guanyar”.

tracking