ACB LLIGA ENDESA

Afinar la punteria

El Baskonia aterra al país en un moment dolç que un MoraBanc també en clara línia ascendent vol aturar millorant els percentatges

El MoraBanc es manté viu a Europa (78 - 71)Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ritme de competició segueix a tota màquina aquest curs i avui (18.30 h) el Baskonia de Pedro Martínez aterra al Poliesportiu. Si aquesta cita hagués estat a les primeres jornades de la Lliga Endesa segur que les possibilitats de vèncer del Bàsquet Club MoraBanc Andorra haurien estat ben baixes, més que res perquè se situaven en ple procés de carburació. Certament els bascos en aquelles dates tampoc no estaven del tot bé sobre el parquet, arran que es trobaven pagant la novatada del novell entrenador d’aleshores, Pablo Prigioni. En qualsevol cas, el Baskonia és el Baskonia i actualment el roster el presenta semblant tret d’alguna baixa, lesió i fitxatge. La petita gran diferència rau en la idea de joc, és a dir, en la tasca de Martínez, que, per exemple, ha servit perquè el seu equip sigui un dels millors de l’Eurolliga de les últimes setmanes, juntament amb el líder, el CSKA de Moscou.

Ara bé, això sempre és cosa de dos i els tricolors afronten el matx amb les sensacions bastant pels núvols després d’haver guanyat fora de casa, dissabte passat, i seguir vius a l’Eurocup. Un dels objectius és el de continuar amb la ratxa impenetrable al fortí i alhora aconseguir per primera vegada aquesta campanya la quarta victòria consecutiva, tenint en compte les dues competicions. El MoraBanc defensivament està impecable, malgrat que en atac manca molt encert. D’assolir aquest combo tan perfecte, podria plantar cara i recollir alegries enfront dels rivals de més pes del panorama basquetbolístic. Per tant, ara toca afinar la punteria. “És clar que per superar-los i més pel període en el qual es troben s’haurà de realitzar tot correctament i especialment ofensivament”, va assegurar Jaime Fernández. I hi va afegir que “si no estem encertats no crec que els guanyem. No valdrà anotar 60 punts”. La confiança és bàsica per tenir èxit en qualsevol esport i els del Principat estan en un tram que en tenen, i “és el moment que els percentatges pugin i els tirs que llancem entrin”, va sentenciar Fernández.

El MoraBanc Andorra té el quart pitjor percentatge de l’ACB en llançaments de dos, tot i que “les coses que depenen de l’encert no les tries. Les entrenes, treballes i hi poses ganes, i amb la qualitat dels jugadors arriba”, va explicar Joan Peñarroya, que es retrobarà amb un Pedro Martínez que el va dirigir a l’època de jugador de l’egarenc. Chris Copeland és complicat que disputi minuts pels problemes al dit.

EL TENERIFE VOL ESTAR A LA COPA (81-77)

L’Iberostar Tenerife va superar ahir l’Unicaja de Màlaga per un marcador ajustat de 81 a 77. El conjunt de les Illes Canàries que dirigeix només des de fa unes setmanes Fotis Katsikaris funciona a les mil meravelles, ja que en qüestió de dies s’ha tret de sobre rivals d’Eurolliga com el Futbol Club Barcelona Lassa, diumenge passat, i el més recent, l’Unicaja. D’aquesta manera, el Tenerife s’aferra a les posicions de la Copa del Rei i els malaguenys s’allunyen, tot i que no gaire. Els locals van aconseguir que el marcador al descans assenyalés un 42 a 35, mentre que a partir del tercer període els homes de Joan Plaza van enfundar-se la granota de treball per buscar la remuntada. En els darrers segons del matx la diferència va ser d’únicament un parell de puntets i en aquest tram els canaris van mantenir la calma per adjudicar-se el partit. El més ben valorat de l’enfrontament va esdevenir el visitant James Augustine, amb 22 punts.

tracking