Raids

“No és impossible guanyar”

Cyril Despres afronta la seva quarta edició del Dakar sobre quatre rodes amb l’ambiciós objectiu de millorar el tercer lloc del 2017

“No és impossible guanyar”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cyril Despres ho té clar: “Guanyar no és impossible.” El tercer lloc de l’edició passada va ser un gran resultat per al resident al Principat en el seu tercer any al Dakar en la categoria de cotxes, però per al 2018 l’ambiciós objectiu és el de millorar l’assolit el 2017. I això significa obtenir la victòria o el segon lloc. No obstant això, el francès tindrà la dura competència dels seus companys del Peugeot Sport, que torna a ser un any més el favorit al triomf.

L’anomenat Dream Team, format pel vencedor de les dues últimes edicions, Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz i Sebastien Loeb, a més de la resta de grans candidats al primer lloc, com Nani Roma i Nasser al-Attiyah, entre altres, seran els pilots que haurà de mirar de superar Despres per assolir el seu objectiu. “Hi aniré amb la mateixa il·lusió que sempre i amb el meu copilot, David Castera, tenim moltes ganes per començar el que sobre el paper serà un Dakar molt atractiu”, exposa el guanyador de cinc títols en la categoria de motos.

L’any passat, Despres ja va deixar enrere la condició de poc experimentat en cotxes i per tant es vol consolidar en aquest proper Dakar. “Sé una mica més de què va tot, coneixem el Peugeot bastant i totes les proves han anat molt bé. Hem pogut comparar els temps amb els dels altres, amb els millors pilots del món, i estem a prop”, indica Despres, que veu amb molt bons ulls el traçat del 2018. “L’any passat era un recor­regut amb molta especial, ràpid i més per a pilots de ral·li. Aquest fa pinta que tornarà a tenir unes especials de dunes, complicades, i la navegació serà important, i això per a mi és un honor”, explica.

Respecte a la decisió de Peugeot de disputar el seu últim Dakar el 2018, que es va anunciar a final d’octubre, per centrar-se en el Mundial de ral·licròs, el pilot francès assenyala que “tenim la sort que haurem pogut fer quatre Dakars amb Peugeot i ha estat una experiència molt maca, no hi ha paraules per descriure-ho. Normalment ja és així, van canviant de competicions. No s’ha d’oblidar que fan carreres per promocionar els seus vehicles”. El seu futur, per tant, és una incògnita a hores d’ara. Tot i això, Despres prefereix esperar que acabi l’edició del 2018 per poder resoldre’l.

El resident viatjarà l’11 de desembre a Xile, on estarà quatre dies per fer les darreres proves amb el cotxe i en altitud. Serà l’última vegada que pujarà al Peugeot 3008DKR Maxi abans d’iniciar la gran cita el 6 de gener.

LA GRAN CITA DE DEMÀ

"Il·lusió" per ser al Fim Awards

Aquest cap de setmana, Andorra la Vella es convertirà en la capital mundial del món de les dues rodes amb la celebració de l’assemblea de la FIM, així com la gala FIM Awards, en què es farà l’entrega de premis als campions del món de totes les disciplines regides per la Federació internacional. És cert que Cyril Despres va apartar-se del motociclisme a nivell competitiu per centrar-se en l’automobilisme fa uns anys, però demà tornarà a ser present en l’acte de final de temporada, en el qual participarà entregant algun guardó. “És una il·lusió participar-hi perquè vaig recollir aquest premi dues o tres vegades i sempre en fa més que es faci a casa. Serà xulo veure aquí reunits molts pilots”, assenyala Despres.

Ell no serà l’únic convidat de luxe relacionat amb el món del motor i andorrà que estarà present entregant premis. Altres il·lustres com Albert Llovera, Rubèn Xaus o també Cristian España estaran involucrats en la gala de demà al vespre a l’Andorra Park Hotel.

tracking