Bàsquet

La defensa per bandera

El MoraBanc aposta per un segell d’identitat ben diferent en relació amb la temporada passada

La defensa per banderaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra travessa un moment realment dolç, per primera vegada en aquesta lliga Endesa. Després de quatre victòries consecutives al Poliesportiu ha assolit certa calma i aquesta situació tan preuada es deu, en gran mesura, a la fèrria i agressiva defensa implementada, tal com va assegurar ahir el director general, Francesc Solana: “les virtuts de l’actual plantilla són diferents. Hem d’intentar buscar la nostra identitat i va arribar un punt en què l’equip es va adonar que posar tota l’energia en la part defensiva serveix per guanyar partits”. El xoc de la jornada 4 amb l’Herbalife Gran Canària va esdevenir clau per canviar de xip o de tàctica i mentalitat.

Un dels considerats grans de l’ACB, va visitar el país i es va veure superat per un MoraBanc que va aconseguir deixar-lo en 76 punts, xifra molt per sota dels quasi 90 de mitjana, per duel, que acostuma a anotar. Després d’aquest enfrontament, els jugadors i l’staff tècnic capitanejat per Joan Peñarroya van ser conscients que havien de potenciar i treballar més l’aspecte defensiu, arran que s’havien demostrat a si mateixos que des de la defensa serien capaços d’adjudicar-se més triomfs. I efectivament d’aquesta manera va i està succeint, ara bé, només als dominis dels Pirineus. Per exemple, l’Iberostar Tenerife va registrar la pitjor anotació de la seva història a la màxima categoria del bàsquet espanyol amb 48 punts (topall recent, defensivament parlant, dels tricolors), el Reial Betis Energía Plus es va quedar amb 68 en el seu caseller, mentre que tot un Unicaja de Màlaga es va haver de conformar amb 60. A més, a l’Eurocup l’única victòria dels andorrans contra el Metropolitans Levallois de París es va saldar amb un 79 a 61.

Tenint en compte aquests números rebuts val a dir que són força meritoris i sense cap mena de dubte baixíssims, i encara més comparant-los amb les estadístiques globals, això sí, de tota la fase regular de la campanya anterior. Els homes de Peñarroya van cloure el curs com els quarts pitjors en defensa, per davant de Tecnyconta Saragossa, Fuenlabrada i ICL Manresa, respectivament, amb 83,97 punts encaixats de mitjana per matx. En canvi, actualment se situen entre les deu millors defenses, en desena posició i un lloc per damunt tenen el Madrid. Un nou segell d’identitat que el club de ben segur portarà per bandera, ja que els fruits recollits estan sent positius. Anant un pèl més enllà d’un simple marcador, Solana, tenint en compte l’experiència basquetbolística que l’avala, va explicar que “dins del grup saben que no únicament i absolutament tot depèn de si fiquen cistella o no. Que tinguin aquesta forma de pensar ho considero bastant important”. El MoraBanc Andorra segueix sense trobar la talla quan s’enfunda la samarreta de visitant i Solana va indicar que “el pas de la maduresa del conjunt i de l’entitat ha de passar per mantenir la solidesa com a local i traslladar-la a fora”. Les dues pròximes cites de lliga seran a la pista del tercer classificat, el València Basket el 3 de desembre, i del quinzè, el Delteco Guipúscoa Basket el dia 9 i “com a mínim hem de mirar d’endur-nos una”, va sentenciar un director general il·lusionat pel que ve.

ASSEMBLEA

ÚLTIMA DEL PRESIDENT ACB

A l’actual president de l’ACB, Francisco Roca, li queden molt poques hores al càrrec arran que demà mateix serà el seu últim dia (així ho va decidir fa mesos ell mateix). L’organisme esportiu va celebrar ahir a Madrid una assemblea, amb presència del president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, en la qual es va haver d’alterar l’ordre del dia. El més destacat va ser la insígnia d’or i brillants de l’ACB que va rebre Roca.

tracking