motociclisme

El Mundial haurà d'esperar

Xavi Cardelús es queda sense plaça per al Campionat del Món de Moto2 de l’any vinent malgrat els intents d’inscriure’l

El Mundial haurà d'esperarSTYLOBIKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La FIM va donar a conèixer divendres passat la llista provisional d’inscrits per al Campionat del Món de Moto2 de la temporada vinent, i en aquesta no hi havia Xavi Cardelús. El seu equip i el seu entorn van intentar de totes les maneres possibles que formés part de l’elenc de pilots que protagonitzaran la segona categoria de MotoGP, però finalment, la llarga quantitat d’aspirants ha deixat fora l’andorrà, que tenia pensat fer el salt a partir del proper març, quan s’inicia el nou curs. El canvi de plans en la seva progressió, però, no ha estat un contratemps de molta magnitud, ja que a falta de tancar els últims detalls, Cardelús seguirà a l’Europeu de Moto2 el 2018 amb l’equip Stylobike.

Malgrat no haver entrat al Campionat del Món, el pilot del Principat espera poder córrer alguna de les curses d’Espanya (Barcelona, Aragó, València i Jerez) durant el pròxim any. Té “assegurada” la presència en dues o tres proves a través d’una wild card, i per tant apunta a treure el cap el 2018 per fer el salt definitiu de cara al 2019. Un dels aspectes que l’han deixat fora en la recent llista és el seu currículum, i per tant, amb una bona actuació a l’Europeu la temporada que ve, a més de les proves puntuals del Mundial, tindria més fàcil poder formar part de l’elenc de Moto2 per tot l’any.

El fet de competir a l’Europeu i puntualment al Campionat del Món de Moto2, implicarà que Cardelús no pugui córrer en el Mundial de Supersport el 2018, tal com ha fet durant aquest any, ja que hi haurà moltes cites que coincidiran en el calendari. De moment, però, Cardelús encara ha de concloure la present temporada, que acaba aquest mateix diumenge amb l’última prova del Campionat d’Europa de Moto2 al Circuit Ricardo Tormo de Xest de València, per a la qual, l’andorrà mirarà d’entrar al Top-10 després que la caiguda que va patir a Lausitzring (Alemanya), on va patir una lesió a la mà i al peu drets, hagi afectat el seu rendiment a la pista les darreres curses.

Entrevista amb Xavi Cardelús, pilot de l'Stylobike

“CREC QUE PUC FER-HO BÉ EN UNA CITA MUNDIALISTA”

Està a punt d’acabar la seva segona temporada a l’Europeu de Moto2 i ja mira cap al futur, en què espera que hi hagi el Campionat del Món

Malgrat que la seva voluntat era entrar a la llista d’inscrits per al Mundial de Moto2 de la temporada vinent, Xavi Cardelús s’haurà d’esperar un any més. Va quedar a fora, però apunta a poder debutar en alguna cursa al llarg del 2018 amb una Wild Card.

Encara no ha acabat aquesta temporada, però què espera del que pugui passar la vinent a l’Europeu de Moto2?

El que intentaré es fer-la millor que aquest any. He tingut un parell de zeros i amb la lesió i tot he tingut molta mala sort. L’any que ve, coneixent ja la moto, amb les millores i donant més de la meva part, esperem estar lluitant per les posicions del davant. Crec que ho podem aconseguir.

La lesió li ha tret possibilitats a l’hora d’inscriure’s al Mundial?

La lesió m’ha privat d’una cursa. Sí que ha afectat però no tant com pot semblar. Si hagués estat a mitjan temporada segur que sí. Però ara ja estic bé i intentaré fer-ho el millor possible diumenge.

Com afronta la possibilitat de debutar l’any vinent al Mundial, encara que sigui parcialment?

Amb moltes ganes. Aquest cap de setmana he estat a València i he pogut veure moltes coses pel que fa als pilots que hi ha al Campionat. És una categoria que està molt ajustada i del primer al 20è estan en un segon i la resta en una dècima. És dur, però crec que puc arribar a fer-ho bé en una cita del Mundial.

Fins a quin punt hi ha diferència a l’Europeu?

Per exemple, els dos que s’estan jugant l’Europeu han corregut al Mundial aquest cap de setmana. L’Éric Granado ha acabat 17è i ha estat a un segon per volta del primer. Estan tots a un segon, aquí hi ha la diferència.

Què és el que ha de passar perquè el 2019 estigui inscrit al Mundial tot l’any?

Sobretot fer una bona temporada i ser constant. Amb una cursa no es guanya el campionat. El més important és donar el cent per cent, entrenar fort i ser constant.

Creu que caldria estar entre els cinc millors, per exemple?

Sí, com més a davant millor, però ja no és una qüestió de posició, sinó de temps. Si tu estàs cinquè a un segon primer i aquest està rodant a un segon dels del Mundial, tu estaries a dos segons.

Imagino que l’experiència al Campionat del Món de Supersport serà vital?

Sí, és clar. Al cap i a la fi, també és el Mundial i hi ha molt nivell. També he après moltes coses pel que fa a pilotatge i a la manera d’afrontar un cap de setmana.

Ja està recuperat al cent per cent de cara a l’última cursa de la temporada de diumenge?

Sí, ja no tinc mal ni res, però això m’ha privat molts dies d’entrenament. És un punt negatiu que tinc però intentaré minimitzar-lo el màxim possible.

tracking