Victòria o victòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra afronta avui a la tarda al Poliesportiu (18.30 h) una espècie de final davant el Reial Betis Energía Plus, a falta encara de 26 jornades per acabar la fase regular de la Lliga Endesa. Les victòries a la competició domèstica es venen a un preu altíssim i en vuit partits el MoraBanc n’ha estat conscient vivint-les de tots els colors possibles. La importància d’aquest duel té lloc en gran part per la situació límit que viuen els tricolors a la classificació, situant-se tercers per la cua acumulant dos triomfs i cinc der­rotes, però sobretot per les set desfetes que registren els sevillans (17ns). Així doncs, si els del Principat volen demostrar que tenen quelcom a dir aquesta lliga ACB hauran d’adjudicar-se el triomf sí o sí. A més, per recuperar el bidó de la moral i confiança i alhora no donar opció de revifar a un Betis que tindrà a la banqueta per tercera jornada consecutiva Óscar Quintana, que va substituir fa unes setmanes Alejandro Martínez.

Per a Joan Peñarroya no val a badar, ja que els verd-i-blancs que competiran són una bona plantilla: “Compten amb jugadors importants que fa poc estaven a l’NBA amb minuts i fent-ho força bé. També tenen desequilibri, rebot, talent i crec que els manca que totes aquestes individualitats remin cap a la mateixa direcció.” I hi va afegir que “això no ho estan assolint durant els 40 minuts, tot i que en els dos dar­rers matxs més de tres quarts han anat amb avantatge en el marcador”. En qualsevol cas, val a destacar que els andorrans ho tenen bastant de cara comparant ambdues plantilles i, fins i tot, abans que el col·legiat principal, Antonio Conde, llanci la pilota a l’aire els precedents jugaran a favor seu. En els tres últims xocs que s’han disputat a Andorra els locals han fet ple per una diferència mitjana de 23 punts. Peñarroya va confessar que si s’hagués fet correctament la feina a Badalona enfront el Divina Seguros Joventut les sensacions per rebre el Reial Betis “serien unes altres ben diferents”. Ara bé, va deixar totalment clar, en ser preguntat per com de vital pot significar vèncer, de cara a afrontar el desplaçament Eurocup a Kazan i la visita de l’Unicaja de Shermadini la propera setmana, que “només existeix el Betis. Cada enfrontament és una història i ara el que tenim és la necessitat de sumar i sabem com de difícil és aconseguir-ho. És evident que volem quallar un bon partit i que la nostra gent ens ajudi”.

DEBUT DE 'COPE'?

EL TÈCNIC NO SAP SI TINDRÀ MINUTS I NECESSITA TEMPS PER AGAFAR EL TO

ANDORRA LA VELLA. El nou fitxatge del MoraBanc Andorra, Chris Copeland, ja està inscrit a la Lliga Endesa en substitució del lesionat Beqa Burjanadze. Quant al possible debut d’avui de l’aler pivot nord-americà, Joan Peñarroya va dir: “No ho sé, veurem com es desenvolupa el partit.” Unes paraules que es van sustentar amb una prèvia explicació: “Li falten entrenaments amb el grup i cinc per cinc, però es veu de seguida que entén el joc i sap jugar a bàsquet. Necessita un parell de setmanes per agafar el to.”

tracking