Bàsquet

Interès intacte

Malgrat les dificultats de l’inici, Francesc Solana confirma que l’objectiu continua sent el de passar a la següent ronda

Interès intacteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra sembla que va oblidant el que va passar al començament de temporada a la Lliga Endesa i l’Eurocup. És una evidència que jugar a casa li dona la vida i el fortí treu el millor de tota la plantilla que dirigeix Joan Peñarroya en forma de victòries. Tant és així que dimarts, probablement sense saber-ho, va registrar la diferència més voluminosa a la història del club a Europa davant els parisencs: 18 punts de diferència. “Anem fent passets endavant tot i que costa bastant i en som conscients. No hem iniciat el curs com tots hauríem volgut, però hem d’anar treballant i tenir paciència, agafar confiança i bons hàbits d’equip, i crec fermament que estem en el camí correcte”, va assegurar ahir el director general, Francesc Solana.

El mateix protagonista, sobre la positiva evolució en els diferents àmbits del joc va indicar que “amb el pas dels partits millorem. Es va notar diumenge passat contra el Tenerife, en què tots van quallar un gran duel defensiu i van adquirir fe de grup, i davant el Levallois es va tornar a realitzar una fantàstica tasca defensiva”. I hi va afegir en relació amb l’atac que “ens hem d’anar coneixent i penso que es va fer un pas endavant, sobretot en l’aspecte ofensiu i conseqüentment col·lectivament. És vital que tothom participi i tingui la seva importància”. El que suposa combinar dos certàmens summament exigents podia fer pensar que després de les males actuacions els del Principat anirien perdent l’interès per mirar de passar a la següent fase. Ni de bon tros, i Solana ho va deixar molt clar: “L’objectiu des que comença la campanya és mirar de competir a totes dues competicions i evidentment no podem fer prevaler l’Eurocup a l’ACB. És quelcom clar i no només per a nosaltres, ja que tots els que estan en competició europea tenen la mirada fixada en l’activitat local. A més, la lliga és molt dura i prioritària, però entre setmana estem a Europa, arran que ens ho hem guanyat a la pista, i volem bregar i tenim les ganes per assolir-ho”, per la qual cosa, “això ha de mantenir-se intacte i treballarem per seguir creixent com a conjunt el cap de setmana i adjudicar-nos una nova victòria, que és importantíssima”. Per refermar encara aquestes paraules, el director general no va dubtar a apel·lar a “la mateixa il·lusió que vam transmetre i el suport que ens han donat totes les entitats que estan darrere nostre per estar a la cita europea. Creiem que estàvem al nivell i continuarem tot posant el nom d’Andorra i del club en l’espai del bàsquet europeu”, va comentar. Mentre que mantenint el to optismista va finalitzar dient que “sabem que som capaços de donar la cara, tenim bona plantilla i també el factor camp no ens ha afavorit al principi, però a partir d’ara jugarem com a locals, en gran part, el mes de desembre. Tindrem tres dels quatre últims enfrontaments i en aquest punt és on haurem de sumar per intentar classificar-nos per a la propera ronda”.

Jornada quasi rodona

Tenint en compte els resultats que es van donar ahir en el tancament de la quarta jornada de la fase regular de l’Eurocup, els interessos del MoraBanc Andor­ra es van veure més o menys beneficiats. Hauria estat perfecte que tant el Darussafaka Istanbul com l’Unics Kazan vencessin els seus respectius xocs, però únicament es van endur el triomf els turcs. Els homes de David Blatt van apallissar el FIAT Torí per 60 a 89, mentre que els russos van caure estrepitosament a Croàcia per 94 a 74.

tracking