EUROCUP

Preocupant

El MoraBanc Andorra torna a mostrar excessives febleses i suma una nova derrota europea a Zagreb rebent un correctiu d’un rival directe

PreocupantCEDEVITA ZAGREB

Ja són set der­rotes en vuit partits entre ACB i Eurocup. Preocupant, i el cop és encara més fort venint d’una temporada com la passada. El MoraBanc Andorra no ha mostrat sensacions positives en aquest inici de curs i s’ha vist clarament reflectit amb una mala dinàmica de resultats. L’equip està en construcció i necessita millorar molts aspectes del joc bàsics, com ara el tir lliure, horrorós ahir, els triples o la defensa, especialment del pick & roll. No obstant això, la sensació que va deixar l’entitat tricolor tant ahir a Zagreb com diumenge a Saragossa és que falta molt per construir i també és necessària una incorporació urgentment per cobrir les mancances en el joc interior.

Tots aquests aspectes es van veure des del salt inicial del duel a terres croates. Un 9 a 2 de parcial de sortida amb errades gens forçades dels del Principat i cistelles senzilles del Cedevita. Van ser dos minuts d’incertesa per començar però aviat el MoraBanc va anar entrant a poc a poc al partit, tot i que sense apropar-se gaire al marcador, tret del 9 a 7. De fet, el Zagreb va establir un matalàs còmode que ja no va poder trencar el conjunt dirigit per Joan Peñarroya durant la resta del matx. Des del primer quart, els croats van dominar el marcador i una cistella d’Stevic als instants finals va situar el 27 a 19 en acabar un primer període dolent.

L’inici del segon tampoc va ser gaire bo, però durant aquest quart es va fer el millor joc, sense ser res de l’altre món. L’excessiu desencert en el tir lliure del MoraBanc va ser el factor que permetia al Zagreb estar per davant. 50% en la primera part amb un 8 de 16 des de la línia de personal. Un parcial de 0 a 8 situava la mínima diferència de -5 (41-36) i el mal era menor al descans (45-39) després d’un quart guanyat pels del Principat (18-20), l’únic.

A la represa, novament, va venir el desastre i la baixada. El Zagreb no va trobar incomoditats en l’oposició andorrana i va començar a sumar en un període amb poca anotació i en què els atacs van estar desencertats, especialment el del MoraBanc, que va començar a abaixar els braços i veia com el Cedevita es distanciava al marcador fins al 66 a 54 al final del tercer quart.

Un -12 no era res insalvable, i menys després d’un triple de Jankovic només encetar els 10 dar­rers minuts, però després de la cistella del serbi l’equip croat va fer el que va voler i amb un parcial de 13 a 0 va trencar el matx. Al final ja era qüestió d’average mirant cap a possibles empats a la classificació, però va faltar encert i els locals van sumar el seu primer triomf en Eurocup amb un marge còmode per a la tornada (91-73).

El MoraBanc, per la seva part, segueix sense sumar en competició europea i la situació és preocupant. Els 91 punts rebuts (més els 95 a Saragossa) denoten que cal una reacció gegant per recuperar la confiança de la pretemporada. Diumenge, a casa contra el Tenerife, serà vital fer-ho.

LES CLAUS

Concessions

Des de l’inici i durant gran part del matx el Zagreb va gaudir de cistelles còmodes que van situar un matalàs que els del Principat ja no van poder eliminar en tot el partit.

Tirs lliures

Els percentatges des de la línia de personal van ser desesperants, amb 14 de 25 (56%). Van ser especialment dolents a la primera part (8 de 16, que impedien entrar al matx).

Baixada

L’equip va tornar a fer una segona part fluixa, tant en defensa com en atac, i va entrar a la fase final del partit sense possibilitats de competir. No es va poder salvar ni l’‘average’.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“La defensa ha estat molt fràgil”

El tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, va analitzar la tercera derrota de l’equip a l’Eurocup (setena si comptem també la Lliga Endesa), que va tenir lloc ahir a la pista del Cedevita Zagreb per 91 a 73, i va manifestar: “Ha estat un partit en què no hem aconseguit la millora que preteníem en l’aspecte defensiu.”

L’egarenc va assegurar: “Hem deixat que ells es trobessin còmodes al camp des de l’inici.” I va afegir que “aquesta situació els ha donat molta confiança a ells i molta desconfiança a nos­altres”. Peñarroya també va afirmar que “això ho hem vist traduït en els mals percentatges que hem tingut durant la primera meitat, tant des del triple com des de la línia del tir lliure”.

L’entrenador del MoraBanc Andorra va reflexionar que “tot i aquests mals percentatges, hem arribat amb opcions al final de la primera meitat, però després de tornar dels vestidors la nostra defensa ha estat molt fràgil una altra vegada”.

El de Terrassa va remarcar que a causa de la debilitat mostrada al darrere “el rival ha pogut jugar molt còmode”. I per concloure,va fer un diagnòstic del seu equip, i va concretar: “Nosaltres tenim una mentalitat que no és forta per aguantar 20 minuts més sabent que no estàvem defensant de manera satisfactòria, i a sobre amb el desencert que teníem en el llançament.”