La federació estudia implantar el VAR

L’ens andorrà incorpora un assessor extern al seu organigrama d’arbitratge

La federació estudia implantar el VARFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar ahir el seu nou organigrama d’arbitratge, en el qual destacava la incorporació d’un assessor extern després d’ar­ribar a un acord amb la Federació Catalana de Fubtol (FCF). L’exàrbitre de primera divisió espanyola, i cap de l’ens català, Xavi Moreno, s’incorpora a la FAF amb la intenció que “els àrbitres andor­rans tinguin molt recorregut”, segons afirmava l’assessor.

Etiquetes:

Amb Moreno, els col·legiats del Principat, uns 80 actualment entre futbol i futbol sala, tindran un seguiment més estricte per treballar en la seva millora a l’hora de dirigir un partit. Per la seva part, José Barbosa seguirà com a cap d’àrbitres d’Andorra i Antonio Colaço serà l’enllaç amb els clubs. “És important captar nous àrbitres joves i ajudar-los al màxim”, assegurava Moreno.

Una d’aquestes ajudes que poden arribar en un futur no massa llunyà és el videoarbitratge (VAR). La FAF està estudiant incorporar la tecnologia als partits de la màxima categoria. De moment, però, i mentre no s’acabi la fase de proves de la UEFA i la FIFA, estan en espera i no es fixen un termini per instaurar-lo.

En aquest sentit, l’aspecte econòmic serà important, ja que presumiblement els aparells necessaris del videoarbitratge tenen un cost molt elevat. No obstant això, els dos màxims organismes futbolístics del món donen ajudes i a més, en ser només dos camps andorrans als quals s’implantaria aquesta tecnologia, la Borda Mateu i el futur nou camp de la Massana, seria accessible poder comptar amb el VAR.

tracking