Eurocup

Derrota i dubtes del MoraBanc en el retorn a Europa

El MoraBanc Andorra deixa males sensacions en l’esperat retorn a la competició europea i cau contra l’Unics Kazan (68-76).

Derrota i dubtes del MoraBanc en el retorn a EuropaFernando Galindo

És normal tenir nervis quan es debuta en una competició o quan, per ser exactes, s’hi torna 22 anys després, com era el cas del BC MoraBanc ahir. Es disputava un partit molt especial, el primer de l’Eurocup, i a més a casa davant un rival significatiu pel base titular, Quino Colom, andor­rà i criat al país, que alhora tenia davant el seu germà i la família a la grada.

Per tant, era comprensible que els nervis afectessin el MoraBanc a l’inici de l’enfrontament per tot el que suposava i d’aquesta manera arribessin les errades no forçades, per anar a poc a poc entrant en el partit i desplegant el joc que tant promet aquest equip. Però va ser més aviat al contrari. Els del Principat agafaven el primer avantatge del partit (8-5) i a poc a poc es van anar ressaltant més els detalls en el joc de l’equip que cal polir i que s’han anat veient en els pocs duels disputats aquest curs. Manca de rebots, molts triples errats i tirs lliures no encistellats que no permetien entrar més a fons al partit. No obstant això, la igualtat regnava al marcador perquè en defensa es mantenia el tipus i el primer quart acabava 16 a 18.

Tot i això, les imprecisions es van accentuar encara més al segon quart. L’Unics va trobar un encert i una comoditat que no havia acabat de tenir al parcial inicial i va aprofitar per consolidar el domini del tempo del partit, el qual ja no va deixar anar fins al final. La falta d’encert del MoraBanc (cap triple en la primera part de 10 intents) va portar al 35 a 41 al descans.

El tercer període ja era evident que no es tractava de tenir nervis, sinó de fer un bon joc. L’Unics estava endollat i el MoraBanc no, així de senzill. Amb un Stephane Lasme encertat, el conjunt rus va ampliar la diferència i feia reflectir d’aquesta manera al marcador la superioritat damunt de la pista. El MoraBanc lluitava, però sense gaires opcions, davant un rival clarament més fort que en aquest període es va arribar a posar 14 punts a sobre (44-58).

Els 10 darrers minuts de partit s’encaraven amb un 46 a 59 després d’haver fet només 11 punts al tercer període. Va ser potser quan es va veure el millor MoraBanc de la nit. Un equip que treia forces per reaccionar davant un equip que es va haver d’encomanar al base andorrà, Quino Colom, que va fer els vuit primers punts dels seus en aquest quart mentre els del Principat retallaven a poc a poc. Finalment, però, va ser en va. Els de Joan Peñarroya van poder situar-se a sis punts amb llançament per posar-se a tres als minuts finals, però els russos van evitar un possible final ajustat i es va arribar al 68 a 76.

D’aquesta manera es consumava la quarta derrota consecutiva en aquesta arrencada de temporada (tres a l’ACB i aquesta en Eurocup) en el que ja és el pitjor inici des del retorn a la màxima categoria espanyola. A l’equip li falta transmetre més i esvair dubtes amb jugadors que han de donar un plus. Diumenge, contra el Gran Canària, prova de foc.