EUROCUP

Il·lusió i emocions a flor de pell

Il·lusió i emocions a flor de pellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Il·lusió i emocions, de tot tipus, a flor de pell. Precisament això és el que sentirà avui a les vuit de la nit al Poliesportiu el Bàsquet Club MoraBanc Andorra, juntament amb tots els aficionats. L’entitat del Principat va anunciar aquest estiu que acceptava la plaça que li pertocava d’Eurocup i d’aquesta manera es va produir el retorn a la competició continental 22 anys després que ho aconseguís el Festina disputant la ja desapareguda Copa Korac. La tornada a Europa implicarà una magnificiència important, arran que el primer rival de la jornada 1 de la lligueta de fase regular serà l’UNICS Kazan. El combinat rus, on milita el germà gran del Guille Colom, el Quino, el curs anterior va competir a l’Eurolliga i per la qual cosa voldrà començar el certamen assolint un triomf que l’encarrili per fer-se amb el lideratge del grup A. El MoraBanc és conscient que tindrà davant un conjunt infinitament superior en la majoria de punts, però mirarà de donar la sorpresa en aquesta estrena d’alt voltatge.

“Estem encantats i contents de començar aquesta nova aventura amb dos enfrontaments per setmana. És cert que ens veurem les cares contra un dels cridats a ser els favorits, el potencial econòmic que tenen és molt gran, la majoria de la plantilla són força atlètics i el Quino doncs porta la batuta. Ara bé, la il·lusió no ens faltarà, estem preparats, amb ganes de quallar un bon partit i assolir una victòria enfront un equipàs”, va explicar Joan Peñarroya. L’Unics va iniciar la lliga russa dijous passat apallissant el Zenit de Sant Petersburg per 90 a 64 i l’entrenador egarenc té clar que s’han de millorar aspectes del joc respecte als tres primers xocs de la lliga Endesa: “a la segona meitat a Múrcia vam demostrar que anem pel bon camí pel que fa al rebot, i també en altres qüestions defensives ho haurem de fer millor”, mentre que en atac “hi ha moments en què abusem d’accions individuals, però això ja està parlat. El nostre estil no és anar a buscar un matx de 60 a 60, nosaltres defensant bé juguem duels a moltes possessions i llançaments i el lògic és que hi hagi més puntuació. Apostem i creiem en aquest tipus de bàsquet”.

Sobre la ratxa negativa a l’ACB, Peñarroya va deixar clar que “no hi ha ansietat, malgrat que seríem més feliços si haguéssim guanyat alguna de les tres cites. En qualsevol cas no estic preocupat perquè vam tenir les nostres opcions reals per vèncer. Hem de polir detalls i aviat arribaran aquestes victòries”. El tècnic debutarà a l’Eurocup i sobre els sentiments durant les hores prèvies va assegurar que “iniciem una competició maca pel país i encara ho és més si mirem enrere. Professionalment no tenim massa temps per sentir sensacions, ja que no acabes un xoc i estàs preparant i analitzant l’altre”. El segon capità i base, Guille Colom, va declarar que “per Andorra és importantíssim jugar l’Eurocup. Al cap i a la fi no som un club gran que hi està cada curs i ficarem el 200% a la pista”.

Els debutants

KARNOWSKI, COLOM, WALKER I FERNÁNDEZ S'ESTRENEN

Przemek Karnowski, Guille Colom, David Walker i Jaime Fernández s’estrenaran en competició europea. De la plantilla del Bàsquet Club MoraBanc Andorra són dels més joves amb 23, 26, 23 i 24 anys, respectivament (Nikola Maric, del B, també entrarà per primer cop en una convocatòria d’Eurocup). Tots quatre passaran per les mateixes sensacions que temporades enrere ho van fer David Jelínek, Vlado Jankovic, Jaka Blazic, John Shurna, Oliver Stevic, Beqa Burjanadze, Andrew Albicy i Moussa Diagné.

tracking