automobilisme

Victòria a Suzuka de Lewis Hamilton, que ja acaricia el seu quart Mundial

Vettel abandona per una avaria i deixa el títol en safata al pilot de Mercedes

Victòria a Suzuka de Lewis Hamilton, que ja acaricia el seu quart Mundial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton va guanyar ahir al Japó la seva vuitena cursa d’aquesta temporada al Mundial de Fórmula 1, i sumat a la desgràcia de Sebastian Vettel, que va haver d’abandonar per problemes al motor, el de Mercedes podria proclamar-se campió del món el 22 d’octubre als Estats Units. Per aconseguir el quart títol a la següent cursa, Hamilton hauria de guanyar i Vettel acabar fora dels cinc primers. L’altra opció seria que el pilot de Mercedes fos segon i Vettel quedés fora de les posicions de punts.

La carrera d’ahir va durar només cinc voltes, que va ser el temps que va córrer el Ferrari del pilot alemany sobre la pista. En aquell moment, la bugia del monoplaça va dir prou i Vettel va haver d’entrar al box i posar punt final a la participació en el Gran Premi del Japó.

Amb el Ferrari fora de combat, Hamilton no va voler ser conservador i va anar per la victòria amb l’ajuda del seu company d’equip a l’escuderia Mercedes, Valtteri Bottas, que va deixar passar el seu cap de files i va fer de tap a Max Verstappen, que venia directe per la primera posició. Aquests segons van convertir-se d’or al final de la cursa, perquè Hamilton va superar Verstappen per un marge de temps de poc més d’un segon. L’última plaça del podi la va ocupar l’altre cotxe de l’equip Red Bull, l’australià Daniel Ricciardo.

L’espanyol Fernando Alonso va finalitzar la carrera en 11a plaça, a tocar dels punts, però finalment va ser superat per Felipe Massa. Per la seva banda, Carlos Sainz va haver d’abandonar a la primera volta després de patir una punxada en la que va ser la seva última cursa amb l’equip Toro Rosso.

tracking