Futbol

Golejada a la grada

Andorra va jugar de visitant i Portugal de local. Era previsible que passés, i així va ser. En tots els aspectes, l’afició lusitana es va fer sentir molt més.

Golejada a la gradaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del moment que va sortir el sorteig de la fase de classificació i es va conèixer que el 7 d’octubre la selecció portuguesa de Cristiano Ronaldo visitaria l’Estadi Nacional se sabia. La selecció lusitana jugaria un partit més com a local dels que toca i Andorra un de visitant més. I així va ser. La tricolor de la graderia no va tenir opcions i fins i tot al camp hi va haver més igualtat.

Ja només arribant al camp, Portugal feia el primer gol. Múltiples banderes portugueses i afició de la gran comunitat que viu al país per tot arreu. De banderes andorranes o samarretes de la selecció, pràcticament cap ni una. S’havia de buscar, i bé, per trobar-ne. El segon gol va arribar amb les presentacions dels titulars per megafonia. Animacions un per un als de Portugal i per als d’Andorra, xiuladissa discreta. Però el tercer gol de l’afició portuguesa va ser el més potent de tots. El dels himnes. Amb ganes i fent-se sentir, centenars de lusitans van cantar a ple pulmó l’A portuguesa per animar els seus de cara al partit. Just després sonava El Gran Carlemany sota tímids càntics. Res en comparació amb el que s’havia escoltat just abans.

La graderia anava ficant més gols per Portugal a mesura que avançava el duel fins a convertir-se en una –i l’única de la nit– golejada d’escàndol. La xiuladissa als àrbitres era sempre per reclamar una acció a favor de Portugal, i si hi havia un jugador andorrà estès al terreny de joc amb molèsties rebia xiulets. Andor­ra, però, va fer algun golet també. Més d’una vegada els crits de l’afició animant als del Principat sonaven amb força i la batucada, ja habitual als partits de casa, també va ajudar.

Amb tot, l’Estadi Nacional es va omplir per primera vegada des que es va inaugurar per posar Andorra com a visitant. El mèrit, és clar, el va tenir la comunitat portuguesa i l’esforç. “Se’ls ha de felicitar, han tingut un comportament exemplar”, assenyalava el president de la federació, Víctor Santos.

Robert Fernández torna

Una de les 3.300 persones que hi havia a la graderia ahir per veure l’Andorra-Portugal era el secretari tècnic de l’FC Barcelona, Robert Fernández, que venia a veure els seus jugadors, Nelson Semedo, que va jugar els 90 minuts, i André Gomes, que no va saltar al terreny de joc. Segons el Mundo Deportivo, la seva assistència ahir al Nacional es devia que va estar prenent nota de l’autor del segon, André Silva, i Gelson Martins. Fernández, que no va voler fer declaracions al Diari, també va visitar Andorra tot just fa un any per veure el duel contra Suïssa.

tracking