Pàdel

El World Tour s'acomiada d'Andorra amb una emocionant final masculina

El World Tour s’acomiada d’Andorra un dia més tard del previst amb l’espectacle de l’emocionant final masculina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició del Vall Banc Andorra Open va concloure ahir, un dia més tard del previst, amb una emocionant final masculina entre la parella número 1 del món, conformada per Fernando Belasteguín i Pablo Lima, i la número 2, Paquito Navar­ro i Daniel Sanyo Gutiérrez, amb remuntada i triomf per a aquests segons. Va ser així com va acabar una setmana i dos dies de plena activitat al Principadel, en què es van jugar més de 100 partits entre les pre-prèvies, les prèvies i la fase final, comptant el quadre masculí i el femení.

L’organització del club colomenc reconeixia en el balanç final la seva satisfacció pel funcionament de la seva primera experiència acollint una competició del màxim nivell mundial. “Estic content. Hem fet un esdeveniment que ha funcionat pel que fa al país i el públic, que és el més important. Esportivament hem tingut una final molt maca, encara que hagi estat dilluns”, exposava el promotor del Principadel, Miguel Lao.

Evidentment, com en cada esdeveniment esportiu, hi ha hagut dificultats organitzatives, malgrat que en el cas del Vall Banc Andor­ra Open s’han multiplicat per causes externes. La major que s’han trobat és la pluja de dissabte, que va obligar a fer ajornaments i a prendre decisions complicades que no van satisfer tothom. A més, el mal temps va desembocar en una final en dilluns amb poc públic a les grades. “He vist només dues dificultats. Una és el temps, que no depèn de nosaltres, i l’hem intentat gestionar amb l’experiència dels del World Padel Tour. I la segona és una d’esportiva, que és una conseqüència del temps. Els jugadors havien de fer dos partits en un dia i en tres sets era una mica difícil”, analitzava Lao.

Tot l’equip del Principadel centrarà els seus esforços de cara a l’any vinent a millorar els aspectes en què ha pecat de novell. El principal serà una coberta superior per estar resguardats de les possibles inclemències del temps com ha succeït aquest any. La intenció no és que sigui completament indoor, i hi haurà espais lliures pels voltants, com a les pistes del club, perquè entri llum natural. Tot plegat i més coses es parlaran durant els propers mesos amb la direcció del WPT. “Hem de millorar algunes coses, però ho farem amb la coberta. En la part esportiva podrem respectar tota la programació. Hem de fer uns ajustos amb WPT, és important, però aquest any ho hem fet bastant bé”, explicava.

El Principadel acomiada els millors jugadors del món i ja espera tornar-los a rebre, almenys, durant els dos propers anys.

PAQUITO I 'SANYO' APARQUEN DIFERÈNCIES I REMUNTEN CONTRA ELS PRIMERS

No eren els favorits i ni tan sols es parlaven entre ells durant la major part del Vall Banc Andor­ra Open, però es van acabar emportant la victòria. Són l’espa­nyol Paquito Navarro i l’argentí Daniel Sanyo Gutiérrez, la parella número 2 al rànquing mundial, que durant la setmana va tenir les seves diferències i no mostraven feeling entre ells damunt de la pista, però eren efectius. Tot això va quedar en un costat per afrontar la gran final d’ahir davant la parella que domina el pàdel, conformada pel número 1 mundial des de fa 15 anys, l’argentí Fernando Belasteguín, i el brasiler Pablo Lima. Malgrat posar-se el partit coll amunt cedint el primer set (3-6), van refer-se al segon (6-4) i en el tercer van tornar a oposar-se a les adversitats, passant d’un 3 a 4 a un 6 a 4 final.

Paquito i Sanyo celebraven la victòria entre abraçades, mentre que Bela i Lima es lamentaven i no amagaven el descontentament, fins a extrems que cap d’ells no va voler fer declaracions després de la desfeta.

Sí que ho va fer Paquito Navar­ro, que parlava amb naturalitat de la situació amb el seu company. “Com qualsevol parella o matrimoni, tenim els nostres més i els nostres menys. És cert que no estàvem units però som professionals. Hem arreglat les petites diferències i vam dir que passés el que passés havíem d'estar junts i donar una imatge bona i així ha sigut”, explicava un Paquito “content” per tornar a “entrar en la lluita pel número 1”.

El World Tour s'acomiada d'Andorra amb una emocionant final masculina

tracking