Pàdel

Arriben les estrelles

Després de 3 jornades de fases prèvies, avui arrenca el quadre final del torneig

Arriben les estrellesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions del Principadel a Santa Coloma acolliran avui l’inici del quadre final del Vall Banc Andorra Open, on 28 parelles masculines i 28 femenines lluitaran per fer-se amb aquesta primera edició de la prova andorrana del World Padel Tour. Durant la jornada d’avui es disputaran els 24 partits corresponents als setzens de final de la competició, tant en categoria masculina com femenina, i entrarà en escena la pista central d’aquest esdeveniment, que tindrà una capacitat per a unes 1.500 persones. No se celebraran tots els partits en aquesta pista, però sí la majoria, des de les 10 del matí i fins ben entrat el vespre. Entre les parelles que avui iniciaran el seu recorregut, destaca la formada per Miguel Lamperti i Juan Mieres, cinquens caps de sèrie del torneig, i números 9 i 13 del món, que s’enfrontaran a Gonzalo Rubio i Javier Garrido (provinents de la fase prèvia) en el tercer torn de la pista central. Just abans d’aquest matx, debutaran el madrileny Alejandro Galán i l’argentí Juan Cruz Belluati, sisens favorits al triomf final, que es veuran les cares amb la parella espanyola que formen Christian Fuster i Toni Muñoz.

Tot i que avui arrenquen els quadres principals tant en categoria masculina com femenina, no serà fins demà quan debutin els números 1 del rànquing, que estan exempts de la primera ronda, i entren directament als vuitens de final. Així, Fernando Belasteguín i Pablo Lima debutaran demà a la pista central enfrontant-se als guanyadors del partit entre Adrián Allemandi i Juan Lebrón i Maxi Gabriel i Ramiro Moyano. Per la seva banda, en categoria femenina, les bessones Maria Pilar i María José Sánchez Alayeto també hauran d’esperar les seves contrincants, que sortiran del duel entre Andre Medina i Clara Teresa contra Nuria Rodríguez i Ángela Caro.

Segons van explicar ahir des de l’organització, la venda d’entrades està funcionant de manera satisfactòria. Ni avui ni demà està previst que s’ompli la pista, però durant el cap de setmana, i amb l’arribada de les rondes decisives, l’aspecte canviarà. De moment, per la jornada de dissabte, quan es disputin les 4 semifinals, ja no hi ha paper i és impossible comprar cap entrada. Per divendres encara en queden força, i les de diumenge, quan tindran lloc les dues finals del Vall Banc Andorra Open, en queden poques.

Els operaris del World Padel Tour i del Principadel van treballar durant el dia d’ahir per deixar enllestits els últims detalls d’aquesta pista central, així com del village, que acollirà els estands dels diferents patrocinadors del Vall Banc Andorra Open, així com una zona de restauració per als aficionats que es desplacin a Santa Coloma a veure els millors jugadors de pàdel del món.

SENSE REPRESENTACIÓ ANDORRANA

L’única parella femenina amb representació andorrana en aquest Vall Banc Andorra Open, la formada per Natàlia Font i la tennista de la Seu d’Urgell Lídia López va perdre ahir el seu enfrontament corresponent a la fase pre-prèvia del torneig. Lara Tena i Cristina Bala van imposar-se per un marcador de 6-1 i 6-0 a les pistes del Principadel.

Tot i aquesta derrota, Natàlia Font va declarar després del partit que “estic contenta. El resultat no reflecteix com ha estat el partit, no ha estat tan desi­gualat i hem jugat els punts contra una parella superior a nosaltres”. L’andorrana també va afegir que “ens ho hem passat bé, ha estat una experiència extraordinària, i tant de bo es repeteixi en el futur”.

tracking