Curses de muntanya

Òscar Casal afronta The Rut 28k, una nova cursa de la Copa del Món

Òscar Casal afronta The Rut 28k, una nova cursa de la Copa del Món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Casal tindrà avui una nova cita de la Copa del Món de curses de muntanya en categoria sky, amb la disputa de The Rut 28k, al Big Sky Resort, a l’estat nord-americà de Montana. Actualment ocupa la 17a plaça de la classificació general amb 153 punts, en una taula on el seu germà Marc està situat al podi amb el tercer lloc provisional gràcies als 310,4 punts que ja acumula. La cursa arrencarà a les vuit del matí (hora local) i els corredors hauran de recórrer 28 quilòmetres en un traçat exigent que tindrà 2.375 metres de desnivell. Aquesta cursa és molt tècnica, sobretot per l’ascens i travessa de la cresta Headwaters i per la pujada i baixada del Lone Peak.

Casal no serà l’únic representant andorrà a Montana, ja que demà serà el torn de Xavier Teixidó, que participarà a The Nut 50k, puntuable també per a la Copa del Món, però en aquest cas en categoria sky ultra. L’andorrà és 17è a la classificació després d’haver disputat dues curses fins ara, la Transvulcania, a les illes Canàries, i la Ultramarató de Madeira, a ter­res lusitanes. En aquest cas, la cursa serà de 50 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 6.400 metres.

Per altra banda, avui també hi ha una nova jornada de la Copa d’Andorra de curses de muntanya amb la disputa de la marató de Canillo, amb 42 quilòmetres i 2.780 metres de desnivell. La cursa començarà a partir de les 7.30 hores i Marc Casal i Imma Parrilla són els actuals líders de la general quan només falten dues proves per acabar la Copa.

tracking