Centrada en la seva lliga

La selecció fa una petita aturada a Copenhaguen abans de viatjar a les Illes Fèroe per disputar demà un partit que s’afronta amb més optimisme

Centrada en la seva lligaA. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Suïssa és molt superior a Andor­ra i així es va demostrar en el partit de dijous passat per aigua. Aquest és un fet que tenien assumit abans de saltar el camp els del Principat, però això no va evitar que intentessin oposar-se a les adversitats, tant físiques com tècniques o meteorològiques, per intentar continuar en la línia dels últims partits de la fase de classificació per al Mundial 2018. Així es va aconseguir fins al minut 43, quan van encaixar el primer gol, i a la segona meitat els helvètics van posar una marxa més per encarrilar el triomf.

Etiquetes:

No obstant això, la tricolor ja ha deixat tot plegat enrere per centrar-se de ple en l’enfrontament que té demà a les Illes Fèroe, que es presenta amb un guió previ diferent al del dijous passat. L’optimisme es palpa en l’ambient tricolor, especialment després del resultat de l’anada, en què ja es va poder assolir un punt. Ahir al matí ja estaven plenament centrats en el proper matx en l’entrenament que van realitzar a les instal·lacions de l’Amager FF a Kastrup, prop de l’aeroport de Copenhaguen, on la selecció va fer escala abans de viatjar a la tarda a les Fèroe. “És un partit per continuar fent història, es podria dir que és la nostra lliga i hem d’anar a fer història, intentar puntuar i fer el millor duel possible. Segur que les Fèroe ens proposaran un joc difícil al seu camp, però ho intentarem”, assegura Marc Vales.

L’internacional andorrà no va poder jugar dijous perquè estava sancionat i la seva participació estava en dubte de cara a demà per un microtrencament a l’isquiotibial. Tot i això, era optimista i es veia preparat per jugar. “Ja estic gairebé al cent per cent, em falta només superar una petita molèstia, però crec que tot anirà bé i en un principi estic disponible”, va explicar Vales.

El jugador de l’SJK finlandès és un dels retorns de cara a les Fèroe, juntament amb Moisés San Nicolás i Txus Rubio, que també estaven sancionats. Per contra, Koldo Álvarez perdrà Jordi Aláez i Ludovic Clemente, que van veure una groga a Suïssa i compleixen cicle de targetes. A més, seguiran apercebuts de sanció Ilde Lima, Marc Pujol i David Maneiro, als quals s’afegeix José Antonio Gomes, que va veure groga en el darrer partit. Si qualsevol és amonestat es perdrà l’especial enfrontament contra Portugal del 7 d’octubre vinent a l’Estadi Nacional.

No obstant això, per damunt d’aquesta preocupació hi ha aconseguir puntuar demà i poder igualar el màxim de punts mai aconseguits en una fase, amb cinc en la del Premundial 2006. “Sabem que els partits que resten són per fer història perquè podem igualar la marca feta de cinc punts i l’objectiu, òbviament, és superar-la. Ara tenim una opció clara per fer-ho i tenim moltes ganes d’aconseguir-ho”, va explicar Àlex Martínez en la concentració a Dinamarca. Les ganes de poder assolir el primer punt fora de casa en partit oficial són molt elevades entre els tricolors, però no cal oblidar que les Fèroe voldran fer-se fortes a casa.

tracking