No es guarden res

Suïssa convoca totes les seves estrelles per al partit contra Andorra del proper dijous a Saint Gallen

No es guarden resFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vladimir Petkovic va presentar aquest cap de setmana la llista de convocats de Suïssa per als dos partits de classificació per al Mundial que ha d’afrontar aquesta setmana davant d’Andorra i de Letònia. Tot i que els dos rivals són inferiors, el tècnic serbi no ha volgut deixar marge per a la sorpresa i ha convocat totes les seves estrelles per a aquests dos duels. A hores d’ara, els helvètics són els líders del grup B del Premundial, amb 18 punts i una actuació excel·lent amb sis victòries en els sis partits que han disputat fins ara, en segon lloc està Portugal, amb 15 punts però encara amb un duel pendent a l’última jornada entre suïssos i lusitans a Portugal que podria ser decisiu per saber quina de les dues seleccions del grup d’Andorra es classifica directament per al Mundial de Rússia de l’estiu vinent.

Etiquetes:

Amb aquesta situació tan comprimida, Petkovic no ha volgut fer experiments i ha inclòs a la convocatòria de 23 homes de l’equip nacional els jugadors més destacats del país. Entre els porters destaca Yann Sommer, titular tant de la selecció helvètica (on ha disputat 27 partits), com al Borussia Monchengladbach. A la defensa no falta a la cita Stephan Lichtsteiner, el jugador de la Juventus des del 2011 i que havia estat titular inamovible al lateral dret fins a l’arribada de Dani Alves al club torinès. A l’altre lateral hi haurà Ricardo Rodríguez, d’origen espanyol, l’actual futbolista del Milà ha sonat en diverses ocasions durant els últims estius per reforçar la defensa del Reial Madrid. La convocatòria també inclou futbolistes com Fabian Schär, del Deportivo de la Coru-nya (que va ser l’autor d’un dels gols al partit disputat a l’Estadi Nacional que Suïssa va guanyar per 1 a 2), o Johan Djorou, actualment a l’Antalyaspor turc, però que havia estat una dècada a l’Arsenal de la Premier League o a l’Hamburg de la Bundesliga.

Però sense dubtes, la línia on més qualitat té Suïssa és el mig del camp i la davantera, com el jove macedoni nacionalitzat, Admir Mehmedi, o el futbolista d’origen albanès, Valon Berhrami, o Granit Xhaka, el futbolista de l’Arsenal que ahir va ser titular contra el Liverpool. I Vladimir Petkovic tampoc ha volgut fer invents a la davantera i ha convocat els seus dos killers per al partit de dijous contra els tricolors. Per una banda, Xherdan Shaquiri, màxim golejador actual del combinat suís amb 20 gols en 62 duels arrencant des de l’extrem dret. El davanter centre pur dels helvètics serà Haris Seferovic, actualment 9 del Benfica a la lliga portuguesa on ja ha anotat 4 dianes en només 5 partits disputats entre la lliga i la supercopa lusitana. En definitiva, un dels millors equips d’Europa, com diu la seva quarta plaça al rànquing FIFA.

ANDORRA SÍ QUE HAURÀ DE PRESENTAR CANVIS CONTRA SUÏSSA

El seleccionador Koldo Álvarez de Eulate haurà de fer diversos canvis per al partit contra Suïssa de dijous, ja que el duel contra Hongria del passat mes de juny va deixar males notícies en forma de sanció. Txus Rubio, Marc Vales i Moisés San Nicolás van ser amonestats a l’històric partit contra els magiars que va acabar amb victòria tricolor, i ara hauran de complir la sanció d’un matx per acumulació de targetes i no estaran a disposició del tècnic per al duel de dijous a les 20.45 hores a Saint Gallen. Sí que podrien disputar el segon duel d’aquesta data FIFA, que serà diumenge a partir de les 18.00 hores davant de les illes Fèroe. Ja a l’octubre, Andorra tancarà el Premundial contra Portugal i Letònia.

tracking