ciclisme

Pintado venç al túnel de les Dos Valires

El ciclista del Massi-Kuwait obté bones sensacions de cara a l’Europeu

Pintado venç al túnel de les Dos ValiresACA

Julio Pintado es va proclamar dissabte al vespre campió d’Andorra de contrarellotge individual en imposar-se a la prova del túnel de les Dos Valires, emmarcada en la segona Challenge Ordino Anyospark. Just abans de viatjar cap a Dinamarca per representar Andorra a l’Europeu, juntament amb Òscar Cabanas i Albert Gómez, el ciclista del Massi-Kuwait va fer una demostració de trobar-se en bon estat de forma imposant-se a la contrarellotge nocturna amb un temps de 15’49’’.

El també andorrà David Albós va estar a prop del triomf i es va quedar a només sis segons de Pintado, mentre que el francès Louis Chavannes va completar el podi, a 12 segons del vencedor. “Per a mi era un entrenament de qualitat de cara a l’Europeu, tot i que evidentment sempre fa il·lusió perquè és el Campionat d’Andorra i a més hi havia molta gent”, comentava Pintado respecte al seu triomf, i afegia que a Dinamarca “serà una altra història, una altra distància i un altre nivell, però si tinc les cames que he tingut aquests dies intentarem fer-ho bé”.

Per la seva part, Mayalen No-riega es va imposar en categoria femenina (18’06’’). Entre la setantena de ciclistes que van prendre part en la contrarellotge nocturna hi havia alguns il·lustres residents com Aleix Espargaró i Àlex Rins, que van assolir una 16a i 32a posició respectivament.

En l’altra cursa emmarcada en la Challenge, la de la pujada a la coma d’Arcalís, Ferran Robert va vèncer (47’39’’) per davant de Miquel Martínez i Chavanes, amb Guy Diaz en quart lloc.

KILIAN FOLGUERA ELIMINAT A L'EUROPEU JÚNIOR

Kilian Folguera no va tenir sort a l’Europeu júnior de Cross Country Olímpic (XCO) que es va disputar dissabte a Darfo Boario Terme (Itàlia). L’andorrà no va poder completar les cinc voltes al circuit després de ser atrapat pels primers cor­redors. La causa va ser que a la sortida va tenir un toc amb un altre corredor, amb qui se li va enganxar el pedal amb la roda, i a més se li va punxar una roda.