escacs

Manuel Pena guanya l'Open d'Andorra en el desempat

Manuel Pena guanya l'Open d'Andorra en el desempatFEVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mestre internacional Manuel Pena es va proclamar ahir campió de la 35a edició de l’Open d’Andorra, disputat al llarg de la setmana a l’hotel Panorama. Malgrat partir com a líder abans de l’última ronda gràcies a un set de set inicial i unes taules en la vuitena ronda, l’espanyol es va haver de treballar el triomf fins a l’últim sospir. De fet, Pena va perdre la seva partida de la novena jornada, de 5 hores de duració, davant el també espa-nyol Daniel Forcen. En paral·lel, l’israelià Alexander Kaspi s’imposava al seu compatriota, Ido Ben Artzi, per la qual cosa es va produir un triple empat a set i mig al capdavant de la taula.

Va ser necessari jugar pel desempat, on Pena i Forcen van fer taules en el Performance i van haver de recórrer a un segon desempat per poder proclamar un campió. Finalment, Pena va superar Forcen, mentre que Kaspi es va adjudicar la tercera posició.

Pel que fa a l’actuació andor­rana, el millor classificat va ser Robert Alomà, que es va mantenir en el grup perseguidor dels líders durant tota la setmana i va acabar amb 5 punts. Raül Garcia el va seguir a la taula amb quatre punts i mig, mentre que Josep Maria Ribera va ser el millor juvenil del Principat, amb 4 punts. Juan Moscoso, Àlex Alcón Llosada i Josep Maria Montraveta van completar la taula amb tres punts i mig.

tracking