Ciclisme

Boasson Hagen guanya en una jornada tranquil·la

Sense canvis a la general el dia abans de la contrarellotge

Edvald Boasson Hagen va guanyar ahir la 19a etapa del Tour de França a Salon de Provence en una jornada marcada per la tranquil·litat abans de la cita decisiva d’avui amb la contrarellotge. 20 ciclistes van entrar a la fuga del dia, i el corredor noruec va atacar a 3 quilòmetres pel final per acabar entrant a la meta en solitari. Pels favorits va ser un dia de tràmit sense cap conseqüència a la classificació general, i van arribar a més de 12 minuts del vencedor d’ahir.

Chris Froome segueix liderant el Tour i ja acaricia el seu quart mallot groc a París amb els 23 i 29 segons de marge respecte a Romain Bardet i Rigoberto Urán respectivament. Pel que fa als participants residents, l’irlandès Dan Martín continua sent el millor classificat ocupant la 6a posició a 2’56” del líder, i el segueix en 7è lloc l’anglès Simon Yates a 04’46’’, que també conserva la 1a plaça al capdavant de la classificació de millor jove.

Amb la victòria final pràcticament decidida per Froome, la contrarellotge de 22 quilòmetres d’avui a Marsella servirà per certificar les posicions de podi i dels deu millors de cara a l’arribada de demà als Camps Elisis de París on acabarà el Tour.