Ciclisme

L'edició més mediàtica

La Volta als Ports d’Andorra celebra avui el 40è aniversari amb una cita marcada pels esportistes de nivell que hi haurà

L'edició més mediàticaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 40a edició de la Multisegur Volta als Ports d’Andorra dona avui a partir de primera hora del matí (08.30 h) el tret de sortida, amb un total de quatre recorreguts de diferent nivell de dificultat i quantitat de quilòmetres. L’aperitiu d’aquesta marxa cicloturística totalment establerta al Principat es va produir ahir a la Massana, més concretament al Village que va preparar l’organització per albergar diversos concursos a cada hora en punt de la tarda, i sobretot per presentar a tots els participants i curiosos el convidat estrella: Jan Ullrich. L’exciclista de 43 anys, nascut a la ciutat germànica de Rostock, cor­rerà la Volta als Ports per commemorar el 20è aniversari del seu triomf a l’etapa d’Arcalís, del Tour de França del 1997, que posteriorment li va servir per embutxacar-se el certamen francès.

Ullrich va sortir a pedalar ahir al migdia per provar-se i escalfar amb un grapat d’aficionats d’aquest esport que no van voler desaprofitar l’oportunitat de compartir impressions sobre les dues rodes i la carrera esportiva de tot un referent. Alhora, el d’Alemanya va deixar-se veure durant l’horari d’obertura del Village i va convertir-se com era d’esperar en el protagonista absolut. Un crac encara després de la seva retirada que malgrat que no està en una forma física espectacular va deixar clar que mirarà de donar la cara, però també va explicar, entre rialles, que la seva intenció serà gaudir d’un país que, tot i que ja havia visitat per competir, no coneixia gaire. El traçat s’iniciarà al Prat del Colat i finalitzarà a la coma d’Arcalís, mentre que per facilitar i promulgar el romanticisme del ciclisme, la carretera del Serrat a la coma d’Arcalís estarà tancada al trànsit des de les 11.00 fins a les 15.00 hores (hi haurà un servei d’autobús gratuït i els horaris estan a Facebook). Els més de 1.200 inscrits es repartiran entre un 49% d’espanyols, 34% d’andorrans, 11% de francesos i 6% d’altres nacionalitats. La prova, a més, comptarà amb una vintena de professionals i els pilots de MotoGP residents Maverick Viñales i Aleix Espargaró hi prendran part.

tracking