Stade Toulousain per estona

L’equip francès tornarà per segona pretemporada consecutiva a fer una estada al país

Stade Toulousain per estonaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord signat el 2013 entre Andor­ra Turisme i l’Stade Toulousain, l’únic club forà que compta amb el patrocini del país, va culminar l’any passat amb l’arribada de la desitjada estada de pretemporada al Principat, que feia anys que es perseguia. La intenció en tot moment era poder tornar a comptar amb l’equip de cara a aquest estiu i així ho va confirmar ahir el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en una presentació que va comptar amb el tècnic, Ugo Mola, i el team manager, Pierre Poiroux. Serà el segon any que l’Stade Toulousain, un dels conjunts amb més prestigi a França, faci una visita a Andorra per començar a preparar la propera temporada. Es durà a terme del 23 al 28 de juliol amb una seixantena de persones entre els jugadors i l’staff tècnic.

Etiquetes:

“És un privilegi poder comptar amb ells un estiu més. L’objectiu d’aquesta acció és promocionar i donar notorietat a la marca Andorra al mercat francès i que es vegi que és un lloc atractiu per poder-hi fer diferents activitats”, va indicar Budzaku. A més, va explicar que espera poder comptar amb la presència del conjunt els propers estius, malgrat que l’acord només es pot mirar any a any ja que estan sempre condicionats pel calendari. Tot i això, la predisposició de les dues parts per mantenir el vincle és clara.

La novetat per a l’estada d’aquest mes és que l’Estadi Nacional agafarà protagonisme quant a la feina de l’equip. El curs passat es va utilitzar per a exercicis puntuals perquè compta amb els pals de rugbi i es va treballar principalment al Comunal, ja que l’equip va demanar gespa natural. Aquesta vegada, però, hi haurà més equips del Top-14 i de competició europea que tenen camps amb gespa sintètica, com per exemple l’Oyonnax, un recent ascendit al qual visitaran en el seu primer desplaçament, per la qual cosa als matins es concentraran al Nacional i així s’adaptaran a les diferents condicions d’aquest ter­reny. “Ens fa il·lusió tornar a ser aquí. Serà el nostre punt de sortida de la temporada i considerem que les condicions que ens dona Andorra tenen molts paràmetres perfectes per entrenar”, va asse­nyalar ahir Mola, que va explicar que “fa falta que ens comencem a adaptar al terreny sintètic i aquí tenim una bona oportunitat”.

A les tardes treballaran en gespa natural i també duran a terme part de la preparació física al gimnàs de Caldea, com ja van fer a l’estada de l’any passat. També repetiran l’activitat amb l’escola de rugbi en què els millors jugadors compartiran una estona amb els nens. Fora de les hores de rugbi, hi haurà un dia en què aniran a veure el Cirque du Soleil i també faran activitats aprofitant les muntanyes del país.

Tot plegat amb l’objectiu de tenir la millor preparació per a un curs en què volen millorar els resultats de la campanya passada, en la qual van acabar en una baixa 12a plaça. “Hi ha hagut un relleu generacional i en dos anys haurem canviat els 25 jugadors, però la nostra motivació és sempre ser entre els millors”, va comentar l’entrenador. La motivació per assolir aquest objectiu passa per Andorra també.

EL VPC ANDORRA ESPERA TANCAR TRES INCORPORACIONS ELS PROPERS DIES

El nou president del VPC Andorra, Paul Alieu, ja fa un parell de mesos que treballa de ple en el nou projecte de cara a la propera temporada, així com la legislatura sencera. “M’agrada fer les coses bé i sense fer cap errada”, explica amb vista a la seva gestió els primers dies, en els quals accepta que hi ha “hagut una mica d’estrès, però tinc l’ajuda de persones com el Dani Raya [gerent] i el Gerard Giménez [vicepresident]”.

Alieu se centra sobretot en la confecció de la plantilla de la pròxima campanya. El màxim dirigent espera tancar tres incorporacions “al més aviat possible”, un segona línia provinent de Geòrgia, un jugador que pugui fer de 9 i de 10 i un centre. El segon vindria a substituir la baixa de l’argentí Emiliano Robbaini, home clau en l’esquema de Jonathan Garcia i David Kirikàixvili, mentre que el tercer vindria a cobrir la marxa de Josep Maria Simon. El club està en espera d’una decisió de Joan Fité sobre el seu futur per acabar de confeccionar una plantilla que estigui a l’altura del nivell de la promoció d’honor.

La banqueta del femení

Amb el pas al costat de Jeannot Martinho tant a la selecció com al VPC femení, el club està buscant un nou tècnic per a les noies. De moment, les ofertes realitzades han tingut resposta negativa. El que sí que està decidit és que Nàdia Olm dirigirà l’equip sub-18.

tracking