Bàsquet

Thanasis ja és del Pao

El club d’Atenes, recentment campió de la Lliga i la Copa de Grècia, fa oficial la contractació de l’aler-pivot per a dues campanyes

Thanasis ja és del PaoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Panathinaikos d’Atenes, conegut com a PAO, va fer ahir al matí oficial el fitxatge de Thanasis Antetokounmpo. L’aler-pivot grec d’origen nigerià, que complirà 25 anys el 18 de juliol vinent, tornarà a casa seva i, finalment, signarà pel conjunt que dirigeix l’exblaugrana Xavi Pascual per a dues temporades, i percebrà uns 700.000 dòlars per aquesta nova aventura. Una quantitat important de diners que sumada al repte de jugar a la màxima competició continental com és l’Eurolliga i, a més, formar part del recentment campió de la lliga Esake A1 Ethniki i la Copa de Grècia va provocar que Antetokounmpo no pogués donar un no de resposta.

Una oportunitat d’or i alhora irrebutjable per seguir creixent en el món del bàsquet i, salvant les distàncies, igual que el seu germà petit Giannis Antetokounmpo fa arreu del món amb els Milwaukee Bucks de l’NBA, posar la seva figura en boca dels grans d’Europa actuació rere actuació. El futur del jugador es va veure allunyat de les files del MoraBanc Andorra, club amb el qual el contracte li va expirar el 30 de juny, la tarda de dilluns passat, arran que diversos mitjans internacionals digitals es van fer ressò de la informació que va publicar el reputat periodista d’Israel David Pick al seu compte personal de Twitter. En qualsevol cas, l’esportista també va tenir damunt la taula una oferta de renovació del MoraBanc per al curs 2017-2018, però lògicament va mirar pels seus interessos i es va decantar per vestir de verd. Thanasis deixa d’aquesta manera la Lliga Endesa després de només una campanya amb uns registres força bons de 7,8 punts i 3,8 rebots en 17,3 minuts per partit, que li van servir per sortir a la palestra i estar a l’agenda d’entitats de renom i pes. Uns números que sobretot es van accentuar en el tram final de la temporada, és a dir, quan els homes del tècnic egarenc, Joan Peñarroya, s’estaven jugant les gar­rofes i més concretament ser carn de play-off.

Al Poliesportiu sempre va treure un somriure als aficionats andorrans amb les seves bogeries tant des de la banqueta com dins la pista i va aixecar el públic en diverses ocasions amb esmaixades espectaculars. “Quan surto al carrer i vaig, per exemple, al supermercat o a comprar el pa em diuen no sé per quina raó que soc el favorit”, va confessar a mitjan abril Thanasis Antetokounmpo a la zona mixta, on també va explicar sentir-se molt estimat i va acceptar, entre rialles, el malnom de show man. Els duels consecutius contra el Reial Madrid van treure el millor de tota la plantilla i en el darrer xoc de la Lliga dos punts seus amb un rectificat a l’aire i caient van empatar l’electrònic i conseqüentment es va arribar a la pròrroga. Una jugada que quedarà gravada a la ment de les més de 4.000 persones que omplien el pavelló, juntament amb el ritual de salutació que duia a terme amb Giannis.

Per altra banda, el director esportiu, Francesc Solana, continua fent les Amèriques realitzant scouting i probablement en un parell de setmanes o tres arribaran cares noves al Principat. Sobre el base encara estudiantil Jaime Fernández no hi ha novetats i es mantenen les negociacions per mirar d’incorporar Jaka Blazic i Brad Oleson, després de les marxes, sumant aquesta, de Navarro, Czerapowicz i Shermadini.

LLIGA D'ESTIU

DAVID WALKER S'ACOMIADA PERDENT

David Walker, amb contracte vigent amb el MoraBanc Andorra, va tancar la matinada d’ahir la seva aventura a la Lliga d’estiu de l’NBA amb una altra derrota. Els Denver Nuggets de l’aler nascut a Ohio van perdre, en aquesta ocasió, per només un punt de diferència, davant dels Toronto Raptors (81 a 82). L’actuació de Walker va continuar en una línia força discreta, com en el primer i segon enfrontament, disputant un total de nou minuts sense punts, dos llançaments de tres errats, una assistència i un rebot. El quart inicial es va resoldre per 18 a 20, mentre que en el segon els canadencs van posar terra pel mig tot assolint un 19 a 26. A la represa els Nuggets van remuntar (28 a 17) i en l’últim període van cedir per tan sols tres punts.

tracking